article
1.6251009
KLOOSTERZANDE - Het gaat er eindelijk van komen: de nieuwbouw en renovatie van woonzorgcentrum Antonius aan de Groenendijk in Kloosterzande.
Kloosterzande krijgt modern zorgcentrum
KLOOSTERZANDE - Het gaat er eindelijk van komen: de nieuwbouw en renovatie van woonzorgcentrum Antonius aan de Groenendijk in Kloosterzande.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/kloosterzande-krijgt-modern-zorgcentrum-1.6251009
2016-08-09T06:00:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6251011.1470684298!image/image-6251011.JPG
Kloosterzande,Bouwplan,Nieuwbouw,Antonius,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / Kloosterzande krijgt modern zorgcentrum

Kloosterzande krijgt modern zorgcentrum

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Toekomstig woonzorgcentrum Antonius.
   Fotograaf
  KLOOSTERZANDE - Het gaat er eindelijk van komen: de nieuwbouw en renovatie van woonzorgcentrum Antonius aan de Groenendijk in Kloosterzande.

  De eerste voorbereidingen zijn al getroffen, zoals sloopwerkzaamheden en de interne verhuizing van de multifunctionele ruimte, kantoren, stilteruimte en de kapper. In de loop van het najaar gaat de eerste paal voor (een deel van) de nieuwbouw in de grond.

  Zorginstelling Curamus is al enkele jaren bezig met de vernieuwing van het Antonius. Het Hof te Zandeplein was enige tijd in beeld als nieuwbouwlocatie, maar dat duurde (te) lang. De huidige locatie aan de Groenendijk en Pastoor Versterplein, op steenworp afstand van de rooms-katholieke kerk, is bovendien eigendom van Curamus.

  Van het oude Antonius blijft alleen de bebouwing aan de Groenendijk staan. Die stamt uit de jaren negentig en laat zich nog goed verbouwen. Onder meer de multifunctionele ruimte, die gebruikt wordt als restaurant, en de kantoren zetelen daar inmiddels op de begane grond. Op de drie verdiepingen komen drie groepswoningen met elk acht kamers voor dementerenden. De groepswoningen zijn nu nog te vinden in tijdelijke woonunits op het Antoniusterrein.

  De inrichting van de groepswoningen zal plaatsvinden als een deel van de nieuwbouw is gerealiseerd. Huidige bewoners van de oudbouw kunnen daar dan heen. Woningcorporatie Woongoed staat aan de lat voor de bouw van achttien huurappartementen en Curamus voor vierendertig zorgappartementen. De laatste worden in een vierkant gebouwd. De huisartsen- en fysiotherapiepraktijk van Kloosterzande krijgen daarin op de begane grond een eigen ruimte, wat zeker voor de huisartsenpraktijk een uitkomst zal zijn. Die zit in een tijdelijk onderkomen om de hoek bij Antonius.

  Als alles volgens planning verloopt, moet het nieuwe Antonius in de loop van 2018 helemaal gereed zijn.