article
1.6420861
ANTWERPEN - Vlaamse logistieke bedrijven kijken jaloers naar Nederland. Het gevaar bestaat, volgens Ferdinand Huts van Katoen Natie, dat steeds meer van deze bedrijven naar de noorderburen zullen uitwijken.
Katoen Natie voorziet vlucht naar Nederland
ANTWERPEN - Vlaamse logistieke bedrijven kijken jaloers naar Nederland. Het gevaar bestaat, volgens Ferdinand Huts van Katoen Natie, dat steeds meer van deze bedrijven naar de noorderburen zullen uitwijken.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/katoen-natie-voorziet-vlucht-naar-nederland-1.6420861
2016-09-20T21:06:27+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6420935.1479918632!image/image-6420935.jpg
Terneuzen,Arbeid,Katoen Natie,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / Katoen Natie voorziet vlucht naar Nederland

Katoen Natie voorziet vlucht naar Nederland

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Haven van Antwerpen
   Fotograaf
  ANTWERPEN - Vlaamse logistieke bedrijven kijken jaloers naar Nederland. Het gevaar bestaat, volgens Ferdinand Huts van Katoen Natie, dat steeds meer van deze bedrijven naar de noorderburen zullen uitwijken.

  Vlaeynatie deed het al door nieuwe activiteiten op de Axelse Vlakte bij Terneuzen te beginnen. 

  Katoen Natie is ook al actief in Terneuzen, maar Huts is niet van plan zich zomaar gewonnen te geven. Steen des aanstoots is wat hem betreft het in België zowat heilige statuut voor havenarbeiders. Ook inpak- en verzendwerkzaamheden in Vlaamse havens vallen daar veelal onder. Loonkosten zijn daardoor tientallen procenten hoger dan in omringende landen als Nederland.

  Huts hield dinsdag in Antwerpen een persconferentie om zijn gal te spuwen over de Belgische regering, vooral over minister van Werk Kris Peeters. Als het zo doorgaat, voorspelde de baas van Katoen Natie, gaan de Vlaamse havens op slot en zal de werkgelegenheid zeker niet groeien. "Want de containeroverslag in Antwerpen mag fors groeien, veel banen levert dat niet op, integendeel, de automatisering neemt een enorme vlucht."

  Aan het Delwaidedok in de Antwerpse haven wil Huts een nieuw logistiek centrum bouwen, waar vier- tot vijfhonderd mensen werk kunnen vinden. "Wij hebben daar al wat activiteiten, maar enkele maanden geleden zijn wij door de vakbonden verplicht onze mensen daar onder het statuut voor de havenarbeiders te brengen. Let wel, ik ben niet tegen het statuut voor het lossen en laden van zeeschepen, maar onze activiteiten - met name het verzenden van internetbestellingen - hebben daar helemaal niets mee te maken."

  Ondanks alles is Huts nog niet van plan het logistiek centrum bijvoorbeeld in Terneuzen te laten verrijzen. "Ik ben Antwerpenaar en wil mee de Antwerpse haven groot houden."