article
1.6127883
HULST - De gemeente Hulst heeft voor juli enkele ingrijpende wegwerkzaamheden gepland.
Juli is maand vol wegwerken in Hulst
HULST - De gemeente Hulst heeft voor juli enkele ingrijpende wegwerkzaamheden gepland.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/juli-is-maand-vol-wegwerken-in-hulst-1.6127883
2016-06-21T20:08:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4283999.1395738007!image/image-4283999.jpg
Hulst,Verkeer,Wegwerkzaamheden,Wegen,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / Juli is maand vol wegwerken in Hulst

Juli is maand vol wegwerken in Hulst

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  HULST - De gemeente Hulst heeft voor juli enkele ingrijpende wegwerkzaamheden gepland.

  In Kloosterzande, Hengstdijk, Graauw, Hulst, Heikant en Sint Jansteen gaan de komende weken meerdere wegen op de schop. De grootste klus staat in Sint Jansteen op de rol. In de eerste helft van juli komt er een nieuw riool in de Geslechtendijk, vervolgens wordt het traject Geslechtendijk-Hoofdstraat-Wilhelminastraat heringericht. Ook het Martje van Wardje wordt aangepakt. Waarschijnlijk duren de werken tot begin volgend jaar.

  Zo lang zal het in Kloosterzande niet duren. Vanaf maandag 4 tot en met woensdag 6 juli wordt nieuw asfalt aangelegd in de Eeckweg, tussen de Groenendijk en de Walsoordensestraat, en de kruising Groenendijk-Hulsterweg.

  Doorgroeistenen

  Verderop in Hengstdijk gebeurt hetzelfde. Vanaf 4 juli wordt er een week lang gewerkt aan de Karnemelkstraat, tussen de bebouwde kom en de kruising met de Hengstdijkse Kerkstraat. Naast het opnieuw asfalteren komen er naast de rijbaan doorgroeistenen.

  De Hengstdijkse Reygerskreek moet 14 juli autovrij zijn, omdat ook daar nieuw asfalt komt. Hulst vraagt bewoners hun voertuigen op eigen terrein of net buiten de Reygerskreek te parkeren.

  Ook Graauw ontkomt niet aan werkzaamheden. De Dorpsstraat en een deel van de Zandbergsestraat krijgen nieuw asfalt.

  Overlast

  Tijdens het omturnen van het centrum tot dertigkilometerzone, augustus vorig jaar, is de asfaltering op sommige plaatsen mislukt. De benodigde ingrepen worden dinsdag 5 en woensdag 6 juli gedaan. In de bebouwde kom in de Waterstraat bij Hulst gebeurt tussen vrijdag 8 en dinsdag 19 juli hetzelfde. Inwoners van Heikant ondervinden tijdelijk overlast in de Ellestraat en Nieuwe Ellestraat. Van 11 tot en met 13 juli krijgt het stuk van de Ellestraat tussen de Vlasstraat en Schoolstraat nieuw asfalt, tot en met vrijdag 15 juli gebeurt dat in de bebouwde kom van de Nieuwe Ellestraat. Het verkeer wordt in alle gevallen omgeleid.