article
1.6425652
OOSBURG - Ontmoetingscentrum JOTA in Oostburg bestaat één jaar en viert dat met uitbreiding van de activiteiten. Vanaf oktober gaat het Oostburgse centrum zich meer op jongeren richten.
JOTA Oostburg nu ook voor jongeren
OOSBURG - Ontmoetingscentrum JOTA in Oostburg bestaat één jaar en viert dat met uitbreiding van de activiteiten. Vanaf oktober gaat het Oostburgse centrum zich meer op jongeren richten.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/jota-oostburg-nu-ook-voor-jongeren-1.6425652
2016-09-22T05:30:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6425651.1474489337!image/image-6425651.JPG
Oostburg,Evenement,Vrijetijdsbesteding,JOTA,Chill-Out,kerkgemeenschappen,ontmoetingscentrum,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / JOTA Oostburg nu ook voor jongeren

JOTA Oostburg nu ook voor jongeren

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Jannica de Prenter, jongerenwerker JOTA.
   Fotograaf
  OOSBURG - Ontmoetingscentrum JOTA in Oostburg bestaat één jaar en viert dat met uitbreiding van de activiteiten. Vanaf oktober gaat het Oostburgse centrum zich meer op jongeren richten.

  Een breicafé, mamacafé, voedselbank, zangclub en reparatieochtend zijn er al én gezamenlijke maaltijden voor eenzame ouderen. Maar JOTA, een samenwerking van verschillende kerkgemeenschappen, is er óók voor jongeren. Jannica de Prenter (33) uit Axel gaat daarvoor zorgen.

  Jannica is theoloog en begon een half jaar geleden bij JOTA als jongerenwerker voor JOTA-JONG. Ze bracht afgelopen tijd in kaart waar jongeren tussen de twaalf en achttien jaar behoefte aan hebben. Jannica ging de straat op en ontdekte dat jongeren vooral een plek missen om op zaterdagavond samen te komen.

  JOTA-JONG presenteert zich zaterdag 1 oktober feestelijk met de eerste editie van Chill-Out. Elke tweede en vierde zaterdag van de maand zal vervolgens in het centrum aan het Raadhuisplein een inloopavond zijn van 20.00 tot 23.00 uur.

  Disco

  "Laagdrempelig, met een loungesfeer", legt Jannica uit. De eerste keer is er een gratis dj-workshop van Team 't Trek Nèrhus op, met aansluitend disco. Vanaf donderdag 6 oktober is er elke donderdag ook Jota@Work. Van 15.00 tot 17.00 uur kunnen jongeren na school langskomen om te ontspannen of huiswerk te maken, zoals bij scholierencentrum Time-Out ook kan.

  Van concurrentie is geen sprake. Jannica: "We hebben ook overleg met Time-Out en welzijnsorganisatie Porthos, en met het Zwin College doen we educatieve activiteiten. Ook kunnen leerlingen hier hun maatschappelijke stage lopen."

  Jannica heeft veel plannen én is creatief. Zo heeft ze voor het buurtfeest bij JOTA zelf een app gemaakt voor een Pokémon Gospel, dat jongeren komende zaterdag om 14.00 uur kunnen spelen op hun smartphone. De activiteiten van JOTA-JONG zijn voor iedereen. Dat JOTA een samenwerking is van kerkgemeenschappen, zie je wel terug. "Er is ruimte voor levensvragen en maatschappelijke thema's. In brede zin, zoals wat je belangrijk vindt en wat je plek is in de samenleving." Jannica is nog op zoek naar vrijwilligers.

  Voor meer info: www.jota-oostburg.nl/jong-activiteiten.