article
1.6268306
SAS VAN GENT - Circus 't Sàààsss komt terug in Sas van Gent. Een sterk verjongde directie heeft het stokje overgenomen en zet alles op alles om oude tijden te laten herleven.
Jonge garde blaast circus 't Sàààsss in Sas van Gent nieuw leven in
SAS VAN GENT - Circus 't Sàààsss komt terug in Sas van Gent. Een sterk verjongde directie heeft het stokje overgenomen en zet alles op alles om oude tijden te laten herleven.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/jonge-garde-blaast-circus-t-s%C3%A0%C3%A0%C3%A0sss-in-sas-van-gent-nieuw-leven-in-1.6268306
2016-08-16T07:29:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6268326.1471332456!image/image-6268326.JPG
Sas van Gent,Circus,Circus 't Sàààsss,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / Jonge garde blaast circus 't Sàààsss in Sas van Gent nieuw leven in

Jonge garde blaast circus 't Sàààsss in Sas van Gent nieuw leven in

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De voltallige, kersverse directie van circus 't Sàààsss op de Prinsenkade in Sas van Gent waar het circus zaterdag 17 september losbarst, vlnr Jens van Dam, Harold Verhelst, Thijs Martens en Sander Bruggeman; zittend Maarten Hemelsoet. FOTO PETER NICOLAI
  SAS VAN GENT - Circus 't Sàààsss komt terug in Sas van Gent. Een sterk verjongde directie heeft het stokje overgenomen en zet alles op alles om oude tijden te laten herleven.

  Op de Prinsenkade in Sas van Gent, vlakbij het scoutinggebouw, hebben we zondagmiddag afgesproken. De complete directie komt om op de foto te gaan. De eerste leden zijn ruim op tijd. Van een circustent is nog niets te zien. Die komt pas kort voor de voorstelling, zaterdag 17 september. Toch lukt het alvast een circussfeertje te bouwen. Jens van Dam heeft rode neuzen meegenomen. Die gaan op!

  Tekeningen

  Ook hebben ze tekeningen bij zich die kinderen van de basisscholen in Sas van Gent, Philippine en Westdorpe voor de zomervakantie al hebben gemaakt. Het zijn de reclame-affiches die straks in de drie plaatsen komen te hangen. Wie de allermooiste heeft gemaakt, krijgt half september een prijsje. De tekeningen zien er al net zo uitbundig uit als de directie van 't Sàààsss.

  De huidige directieleden bewaren al van jongs af aan goede herinneringen aan 't Sàààsss. "We kenden elkaar al langer", zegt Jens van Dam (25). "Dit eigen circus hoort bij Sas van Gent net als carnaval. We hebben een jaar geleden de koppen bij elkaar gestoken én het gaat ervan komen." "We willen een traditie niet verloren laten gaan", geeft Harold Verhelst (32) als drijfveer weer.

  Circus 't Sàààsss begint zaterdag 17 september om 19.30 uur. Het programma is avondvullend. De verwachtingen zijn hooggespannen. Maarten: "We rekenen op duizend bezoekers."

  Locatie

  Locatie
  Open locatie in Google Maps