article
1.5768437
SLUIS - Aanbieders van draadloos internet hebben de gemeente Sluis ontdekt.
Internet Sluise buitengebied populair
SLUIS - Aanbieders van draadloos internet hebben de gemeente Sluis ontdekt.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/internet-sluise-buitengebied-populair-1.5768437
2016-02-27T14:13:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4308413.1434640970!image/image-4308413.jpg
Sluis,Internet,Telecommunicatie,Greenet,WirelessXS,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / Internet Sluise buitengebied populair

Internet Sluise buitengebied populair

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  SLUIS - Aanbieders van draadloos internet hebben de gemeente Sluis ontdekt.

  Het buitengebied moest het lang zonder snel internet stellen. Nu zijn er twee partijen actief. Greenet is al enige tijd actief in het gebied en daar komt WirelessXS nu bij. Ze hebben allebei een minimaal aantal deelnemende huishoudens nodig om het snelle internet te kunnen realiseren. "Als je naar de grootte van het gebied kijkt, is het niet handig als het versnipperd wordt", zegt woordvoerder Bart Heinink van Greenet, dat vijftig deelnemende huishoudens nodig heeft in een straal van vier á vijf kilometer. "Maar het staat iedereen natuurlijk vrij om aan de slag te gaan, partijen maken daar een eigen afweging voor."

  WirelessXS heeft in Schoondijke en omgeving veertig huishoudens nodig om snel internet te kunnen garanderen. Directeur André Kalsbeek denkt niet dat de partijen in elkaars vaarwater zitten. "Het valt veel mensen op dat er nu twee partijen actief zijn in het gebied. Maar de proposities van ons en Greenet verschillen. Wij bieden ook televisie aan."

  Greenet voerde vorig jaar met de Provincie Zeeland en de gemeente Sluis al met succes een proef uit met draadloos internet in het buitengebied rond Cadzand-Bad. Om in de rest van het buitengebied ook voor snel internet te zorgen, peilt Greenet of er animo voor is. Die inventarisatie loopt tot en met vrijdag 18 maart. "Het loopt goed", zegt Heinink. "We hebben goede hoop dat we in een groot deel van het gebied aan de slag kunnen."

  WirelessXS houdt maandag een informatiebijeenkomst in IJzendijke. Het bedrijf licht in het Mauritshof om 19.30 de plannen toe om Schoondijke en omgeving te voorzien van draadloos internet, HD televisie en telefonie.