article
1.6080479
SINT JANSTEEN - Er komt geen gebruikersraad voor gemeenschapshuis De Warande in Sint Jansteen.
Huurders De Warande Sint Jansteen willen geen gebruikersraad
SINT JANSTEEN - Er komt geen gebruikersraad voor gemeenschapshuis De Warande in Sint Jansteen.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/huurders-de-warande-sint-jansteen-willen-geen-gebruikersraad-1.6080479
2016-06-05T11:51:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4387414.1452528708!image/image-4387414.jpg
Sint Jansteen,Gemeenschapshuis,Openbaar gebouw,Cultuurbeleid,De Warande,Gebruikersraad,Ronny Polspoel,Huurders,Paul Prince,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / Huurders De Warande Sint Jansteen willen geen gebruikersraad

Huurders De Warande Sint Jansteen willen geen gebruikersraad

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De kerk in Sint Jansteen.
   Fotograaf
  SINT JANSTEEN - Er komt geen gebruikersraad voor gemeenschapshuis De Warande in Sint Jansteen.

  De meerderheid van de huurders vindt een gebruikersraad onnodig. Nu gemeenschapshuis De Warande in Sint Jansteen blijft bestaan, wil het bestuur voortvarend de toekomst in. De banden met de huurders worden aangehaald en er ligt een wensenlijst voor wat aanpassingen aan en bij het voormalige patronaatsgebouw.

  Het bestuur van De Warande heeft zich succesvol verzet tegen een verhuizing naar de nieuw te bouwen brede school in Sint Jansteen. Niet alleen omdat ze er in ruimte erg op achteruit zouden gaan (van 1100 vierkante meter naar 700 vierkante meter), maar ook vanwege de emotionee band die veel huurders hebben met De Warande.Het bestuur heeft onlangs de huurders ( ruim tachtig clubs) bij elkaar geroepen om hun wensen en klachten te horen. "We hebben als bestuur de laatste tijd veel kritiek gehad, dat er bijvoorbeeld geen gebruikersraad zou zijn. Die hebben we tot nu toe niet willen oprichten omdat het jarenlang onduidelijk was of De Warande wel zou blijven bestaan", zegt bestuurder Ronny Polspoel. Die garantie is er nu wel, maar een officiële gebruikersraad komt er niet. "Omdat de huurders dat niet willen", zegt Paul Prince, penningmeester van het Sint Gregoriuskoor Sint Jansteen. "De lijnen met het bestuur zijn kort, dus een gebruikersraad is helemaal niet nodig." Het bestuur had door alle publiciteit een heftige vergadering verwacht, maar die bleef uit. Ondanks dat de brandweer de veiligheid van De Warande heeft gegarandeerd, zijn er wensen voor een nooduitgang in de kelder onder het podium. Ook staat meer parkeerruimte op de verlanglijst. Het bestuur hoopt die te krijgen als de basisschool op termijn wordt gesloopt.