article
1.6385288
HULST - De rommelmarkt in de Van Foreeststraat in Hulst bestaat vijf jaar én breidt dit jaar uit met een garage sale.
Hulster buurtrommelmarkt breidt flink uit
HULST - De rommelmarkt in de Van Foreeststraat in Hulst bestaat vijf jaar én breidt dit jaar uit met een garage sale.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/hulster-buurtrommelmarkt-breidt-flink-uit-1.6385288
2016-09-13T14:36:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.5031186.1458833487!image/image-5031186.jpg
Hulst,Jubileum,Markt,Verzamelaar,Van Foreeststraat,garage sale,rommelmarkt,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / Hulster buurtrommelmarkt breidt flink uit

Hulster buurtrommelmarkt breidt flink uit

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  HULST - De rommelmarkt in de Van Foreeststraat in Hulst bestaat vijf jaar én breidt dit jaar uit met een garage sale.

  Vijf enthousiaste bewoonsters brengen de buurt samen. De dozen zijn van zolder gehaald, spullen zijn uitgezocht en de aanmeldingen van verkopers blijven ondertussen binnenkomen. Cindy van den Broecke kijkt op haar telefoon voor de laatste stand van het aantal deelnemers aan de rommelmarkt en garage sale. "Het parkeerterrein in de Van Foreestraat is vol met deelnemers van buitenaf en er zijn nu 46 aanmeldingen voor de garage sale", zegt ze vrolijk. "Iedere avond komen er nog mailtjes bij."

  Kloppend hart

  Cindy is samen met Barbra de Brouwer, Karin Meijs, Mireille Segers en Chantal van der Veeken het kloppend hart van de buurtrommelmarkt die zaterdag flink uitbreidt. Het vijftal begon vijf jaar geleden met een rommelmarkt op het parkeerterrein van de Foreeststraat. Dat is nu uitgegroeid tot een wandel- of fietstocht door veertien omliggende straten met versierde garages, muziek en zelfs cupcakes en wafels. Er is vanwege de omvang een plattegrond gemaakt, waar op staat welke huisnummers er per straat meedoen. Bezoekers kunnen het kaartje van de Facebookpagina Rommelmarkt Foreest halen. Er wilden zelfs mensen meedoen uit straten die verder weg liggen, maar je moet ergens een grens trekken, vinden de dames. Karin: "We zijn er wel door verrast." De buurtrommelmarkt doet het kortom goed, ook op andere plekken in de streek. "Misschien omdat de drempel lager ligt, je hoeft je spullen nergens naartoe te rijden", denkt Barbra.

  En de liefhebbers weten rommelmarkten toch wel te vinden. 's ochtends vroeg staan niet alleen buurtbewoners paraat, ook mensen van buitenaf en zuiderburen. "Te trappelen tot de garages open gaan", zegt Karin. "En vorig jaar belde er de avond van tevoren zelfs al iemand aan, die op zoek was naar klokken", lacht Cindy.

  Voor de buurt

  De vijf doen zelf ook mee en zouden er niet mee begonnen zijn als ze helemaal niets met rommelmarkten hadden. "Maar ik doe het vooral voor de buurt", zegt Barbra. "Sinds vijf jaar kennen we elkaar pas goed, we zijn echt dichterbij elkaar gekomen", vult Cindy aan. Er is zelfs een buurtnieuwjaarsreceptie uit voortgevloeid.

   

  De rommelmarkt in de Van Foreeststraat en omliggende straten wordt zaterdag gehouden en duurt van 8.00 tot 13.00 uur.

  Locatie

  Locatie
  Open locatie in Google Maps