article
1.6278271
OOSTBURG - Zit je net verdiept in je werk, springt de kat ineens op schoot. Weg concentratie. Of heb je een rotdag en kun je het bij niemand kwijt. De Havenhut biedt uitkomst voor zzp-ers.
Het bruist in Havenhut Oostburg
OOSTBURG - Zit je net verdiept in je werk, springt de kat ineens op schoot. Weg concentratie. Of heb je een rotdag en kun je het bij niemand kwijt. De Havenhut biedt uitkomst voor zzp-ers.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/het-bruist-in-havenhut-oostburg-1.6278271
2016-08-19T15:08:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6279509.1471686387!image/image-6279509.JPG
Oostburg,Ondernemer,Beroep,Ondernemen,Kantoor,Huurwoning-Huur,Roel Brugge,Havenhut,Kevin Caboor,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / Het bruist in Havenhut Oostburg

Het bruist in Havenhut Oostburg

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Roel Brugge (r) en Kevin Caboor zijn het kloppend hart van Havenhut en hebben ambitieuze plannen voor de toekomst.
   Fotograaf
  OOSTBURG - Zit je net verdiept in je werk, springt de kat ineens op schoot. Weg concentratie. Of heb je een rotdag en kun je het bij niemand kwijt. De Havenhut biedt uitkomst voor zzp-ers.

  Een tafel waar je aan kunt werken én pingpongen, even staand werken of buurten bij een collega-ondernemer. In de Havenhut huren jonge ondernemers uit verschillende vakgebieden een plek in een niet alledaags kantoor.

  Een voormalig reisbureau aan de Burgemeester Erasmusstraat in Oostburg is omgetoverd tot een hippe werkplek waarvan de deuren wagenwijd open staan. Binnen bruist het, want het delen van een kantoor blijkt veel op te leveren. Je bent productiever dan wanneer je thuis werkt en je hebt veel aan je kantoorgenoten, merken initiatiefnemers Roel Brugge (31) uit Breskens en Kevin Caboor (31) uit Oostburg.

  Er wordt kennis gedeeld en er ontstaan ter plekke allerlei nieuwe plannen. "We gaan volgende week zelfs een dagje met z'n allen weg", zegt Roel. Het begon allemaal in maart, toen het duo besloot een kantoor aan de jachthaven van Breskens te gaan huren. Roel bouwt websites en is marketeer en Kevin is ontwerper in de breedste zin van het woord. Ze werken veel samen en hebben ieder een eenmanszaak. Het kantoor in de haven werd opgefrist, de Havenhut gedoopt en ze werden prompt door de eigenaar van het leegstaande reisbureau in Oostburg gevraagd om daar óók een Havenhut te beginnen.

  Zes ondernemers in verschillende vakgebieden huren er inmiddels een plekje. Iedereen is welkom. Van schilder tot belastingconsulent. "Juist die mix is goed", zegt Roel. Ook wie maar één of een halve dag een werkplek nodig heeft, kan reserveren. Het interieur bedachten en maakten Roel en Kevin zelf. De vloer en tafels zijn gemaakt van samengeperst hout. "Eigenlijk wordt dat als ondergrond in de bouw gebruikt", zegt Roel. "Maar wij vinden het mooi." Een juten gordijn maskeert de planken waar voorheen de folders van het reisbureau in lagen. Ook staan er multifunctionele bankjes en alles kan zo weer worden verzet. En, heel belangrijk, de koffie is lekker. "Dit is niet het typische kantoor, maar het nieuwe werken. Omdat iedereen anders werkt", legt Kevin uit.

  Hun droom is een groot gebouw, dat helemaal vol zit met zelfstandige ondernemers. Het voormalige ABN Amro-kantoor op de Markt in Oostburg zou zich hier meer dan goed voor lenen. Roel: "Ik geloof dat wij dat pand vol kunnen krijgen." Een kantoorplekhuren bij Havenhut kan via www.havenhut.nl