article
1.6155313
BRESKENS - De voorbereiding van de ambitieuze havenplannen in Breskens loopt uit en kost daardoor meer geld. De Sluise gemeenteraad moet daarvoor een ton uittrekken.
Havenplan Breskens kost extra geld
BRESKENS - De voorbereiding van de ambitieuze havenplannen in Breskens loopt uit en kost daardoor meer geld. De Sluise gemeenteraad moet daarvoor een ton uittrekken.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/havenplan-breskens-kost-extra-geld-1.6155313
2016-06-30T15:36:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4893264.1430406437!image/image-4893264.JPG
Breskens,Gemeenteraad,Haven,Jack Werkman,Rijksvastgoeddienst,Gemeente Sluis,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / Havenplan Breskens kost extra geld

Havenplan Breskens kost extra geld

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Wethouder Jack Werkman.
   Fotograaf
  BRESKENS - De voorbereiding van de ambitieuze havenplannen in Breskens loopt uit en kost daardoor meer geld. De Sluise gemeenteraad moet daarvoor een ton uittrekken.

  De rekening wordt, als de plannen uiteindelijk doorgaan, wel doorgestuurd naar projectontwikkelaars. De gemeente Sluis wil het havengebied in Breskens nieuw leven inblazen. Er komt onder meer een viscentrum - met museum en de visveiling - en de jachthaven wordt groter. Kostendrager is de bouw van ruim 400 appartementen. Projectontwikkelaars dragen daarvoor de verantwoordelijkheid.

  Taxatie

  Sluis steekt 1 miljoen euro in het project en schiet de voorbereidingskosten voor. Die worden, na goedkeuring van alle plannen, terugbetaald door de ontwikkelaars. Tot nu toe ging het om 652.000 euro. Dat is niet genoeg, melden B en W aan de gemeenteraad. Dat komt vooral doordat onderhandelingen met het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) over aankoop van de haven uitlopen. Sluis heeft de haven nodig om de plannen te kunnen uitvoeren. "We hadden gehoopt dat we er omstreeks deze tijd uit zouden zijn", meldt wethouder Jack Werkman. "Er is een taxatie gedaan, maar de RVB wil daar aanvullingen op. Dat zorgt voor vertraging."

  Minister

  Dat is geen teken dat de onderhandelingen moeizaam verlopen, benadrukt Werkman. "De RVB heeft sommige gegevens nu eenmaal nodig om de verkoop te verantwoorden, anders gaat de minister mogelijk niet akkoord. We hopen er in september alsnog uit te zijn."

  Ondertussen moet wel de projectleiding worden betaald en blijft er juridisch advies nodig, en dat kost geld. De Sluise raad wordt gevraagd om 100.000 euro extra. De raad besluit deze maand over het voorstel.