article
1.6133903
OOSTBURG - Morgen (zaterdag) speelt Joe Buck op Mundial in Tilburg. De muziekcarrière van de in Oostburg geboren Sjoerd de Buck komt op stoom.
Giel Beelen ziet Joe Buck wel zitten (video)
OOSTBURG - Morgen (zaterdag) speelt Joe Buck op Mundial in Tilburg. De muziekcarrière van de in Oostburg geboren Sjoerd de Buck komt op stoom.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/giel-beelen-ziet-joe-buck-wel-zitten-video-1.6133903
2016-06-24T06:30:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6133932.1466709879!image/image-6133932.JPG
Terneuzen,Open dag,Muziek,Giel BEelen,Sjoerd de Buck,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / Giel Beelen ziet Joe Buck wel zitten (video)

Giel Beelen ziet Joe Buck wel zitten (video)

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Sjoerd de Buck
   Fotograaf
  OOSTBURG - Morgen (zaterdag) speelt Joe Buck op Mundial in Tilburg. De muziekcarrière van de in Oostburg geboren Sjoerd de Buck komt op stoom.

  Hij is één van de 25 finalisten in Giels Talentenjacht, de speurtocht van dj Giel Beelen naar nieuw talent. Terneuzen "Ik wilde destijds meedoen aan het programma 'Beste Singer/ Songwriter', maar die wedstrijd ging niet door. Toen Giel Beelen met een online talentenjacht begon, kon ik dat niet laten varen. Online, dat is bekend gebied voor mij."

  Buck, vierdejaars op de Rock Academie in Tilburg, weet dat een muzikant tegenwoordig ook heel veel zelf kan doen. "Dat je ontdekt wordt en bij een label tekent, dat gebeurt niet zoveel meer."

  Countryjasje

  Joe Buck noemt zichzelf singer/songwriter maar hij voldoet niet aan het beeld van een zanger die ingetogen liedjes zingt en zichzelf begeleidt op gitaar. "Ik heb wel kleine liedjes, maar ook liedjes waar een hele band meespeelt. Ik speel country popmuziek, een meer Amerikaans geluid. Dat is hier nog niet echt bekend maar het begint te komen. Door mensen als Ilse DeLange gaat het steeds meer leven. Eigenlijk moet je denken aan gewoon popmuziek met een countryjasje. In popliedjes is een banjo bijvoorbeeld niet zo gebruikelijk."

  In Haarlem hoorde Joe Buck van Giel Beelen dat hij het tot de laatste 25 had geschopt. "Ik mocht daar op het bevrijdingsfestival spelen. Giel was onder de indruk van het optreden. Hij zei dat het ondanks het kleine podium toch overeind bleef staan." Over een week of vier hoort hij of hij tot de laatste elf hoort. Dat elftal van Giel Beelen wordt een jaar lang gecoacht. "Daar zit een heel team achter. Giel wil juist dat we zo veel mogelijk succes hebben. Ook omdat hij wil dat Giels Talentenjacht een naam opbouwt."

  www.gielstalentenjacht.nl.