article
1.6597842
IJZENDIJKE - De organisoren van festival Weitjerock bij IJzendijke zijn ambitieus.
Festival Weitjerock wil verder groeien tijdens jubileumeditie
IJZENDIJKE - De organisoren van festival Weitjerock bij IJzendijke zijn ambitieus.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/festival-weitjerock-wil-verder-groeien-tijdens-jubileumeditie-1.6597842
2016-11-01T13:03:17+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6600490.1478070381!image/image-6600490.JPG
IJzendijke,Festival,Weitjerock,Rutger van Merode,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / Festival Weitjerock wil verder groeien tijdens jubileumeditie

Festival Weitjerock wil verder groeien tijdens jubileumeditie

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Will and the People op Weitjerock in 2016.
   Fotograaf
  IJZENDIJKE - De organisoren van festival Weitjerock bij IJzendijke zijn ambitieus.

  De jubileumeditie van het evenement, dat volgend jaar plaatsvindt op 29 juli, biedt plaats aan 4.000 bezoekers. Het festival was dit jaar een groot succes. Weitjerock kende 2500 bezoekers en was daarmee uitverkocht. De groei van het festival is niet eens het belangrijkste doel op zich, laat organisator Rutger van Merode weten. "Maar omdat we vorig jaar best veel 'nee' moesten verkopen, willen we volgend jaar meer mensen de kans geven naar Weitjerock te komen. Of we dan ook echt 4.000 kaarten verkopen, zien we wel."

  Etenskraampjes

  De groei gaat gepaard met meer aanbod van activiteiten op het terrein. "We zorgen voor een grotere en gevarieerdere keuze aan etenskraampjes. Afgelopen editie was dat een beetje mager." Daarnaast groeit ook het kinderaanbod. De organisatie had dit jaar voor het eerst een tent met daarin activiteiten en optredens voor kinderen. Die mochten bovendien gratis naar binnen. "Die kindertent wordt groter, en er komt meer diversiteit", verklaart Van Merode.

  Weitjerock beleeft volgend jaar de vijfde editie 'nieuwe stijl', nadat er rond de eeuwwisseling ook al vijf edities waren. "Vanwege die jubileumeditie zetten we dit jaar in op een echte topact als headliner. Een naam die iedereen kent", vertelt Van Merode.

  Bandpoule

  Net als voorgaande jaren kunnen bands die willen optreden, zich via de website opgeven voor de 'bandpoule'. De winnende artiesten verdienen een plekje op het festival. De kaartverkoop begint op 2 januari. Meer informatie is te vinden op weitjerock.com.