article
1.6355189
PERKPOLDER - Een festival met in totaal 200 muzikanten die allemaal belangeloos optreden. Zelfs de podiumbouwers vragen geen geld voor hun werkzaamheden. Het kan allemaal op festival Doe Iets, dat vrijdag begint op Camping Perkpolder.
Festival Doe Iets voor de Filipijnen
PERKPOLDER - Een festival met in totaal 200 muzikanten die allemaal belangeloos optreden. Zelfs de podiumbouwers vragen geen geld voor hun werkzaamheden. Het kan allemaal op festival Doe Iets, dat vrijdag begint op Camping Perkpolder.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/festival-doe-iets-voor-de-filipijnen-1.6355189
2016-09-07T14:53:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6356507.1473268355!image/image-6356507.JPG
Walsoorden,Festival,Cultuur, kunst en recreatie,Festival Doe Iets,Filipijnen,Camping Perkpolder,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / Festival Doe Iets voor de Filipijnen

Festival Doe Iets voor de Filipijnen

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Charles (links) en Ingrid Heiszler. Een van de festivaltenten wordt opgezet.
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Fotograaf
  PERKPOLDER - Een festival met in totaal 200 muzikanten die allemaal belangeloos optreden. Zelfs de podiumbouwers vragen geen geld voor hun werkzaamheden. Het kan allemaal op festival Doe Iets, dat vrijdag begint op Camping Perkpolder.
  Lee Towers komt hier niet. We staan bekend om ons goede muzikale niveau

  Het festival wordt voor de vierde keer gehouden op het terrein van Charles en Ingrid Heiszler. Net als de vorige keren gaat de opbrengst naar kleinschalige projecten op de Filipijnen. Een oom van Ingrid, 'Ome Kees', is al meer dan zestig jaar missionaris op de Zuid-Oost Aziatische eilandengroep. Hij ziet er met een compagnon op toe dat het geld goed besteed wordt. "We hebben drie nieuwe projecten", zegt Ingrid. "We steunen biologische boeren, een imker op een bijenfarm en een inkoopcentrum voor een krottenwijk bij Manilla (de hoofdstad, red.). Bewoners kunnen daar hun eerste levensbehoeften kopen."

  Promsconcert

  Het geld voor de projecten moet vanaf vrijdag in het laatje komen. Dan treden de lokale groepen The Bright, Schipper&Bemanning en Draften Blues Band op. Zaterdag is er onder meer een slagwerkworkshop van Slagerij van Kampen. Ingrid: "Daar kun je je nog voor opgeven. Kost niets." Hoogtepunt die dag (en waarschijnlijk van het hele festival) is het promsconcert, met bijdragen van gerenommeerde zangers als Edward Reekers (Kayak), Maarten Peters en Inge Minten. "Dan staat er zeventig man op het podium, echt een happening", verwacht Charles. Het koppel is tevreden met het programma. "Lee Towers komt hier niet. We staan bekend om ons goede muzikale niveau."

  Ook naast muziek is er genoeg te doen tijdens het driedaags festival. Er zijn onder meer massages, workshops salsa en kinderyoga en er is een boek,- en vinylbeurs. "En mensen kunnen blijven logeren op de camping. De 200 weekendarrangementen gaan we wel halen", denkt Ingrid.

  Meer informatie: festivaldoeiets.nl.