article
1.6104141
CLINGE - Clinge staat vanaf zondag op de internationale Highland Games-kalender.
Eerste Zeeuws-Vlaamse Highland Games in Clinge
CLINGE - Clinge staat vanaf zondag op de internationale Highland Games-kalender.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/eerste-zeeuws-vlaamse-highland-games-in-clinge-1.6104141
2016-06-13T14:10:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.5954775.1465826922!image/image-5954775.jpg
Clinge,Evenement,Cultuur, kunst en recreatie,Reggie Picavet,Highland Games,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / Eerste Zeeuws-Vlaamse Highland Games in Clinge

Eerste Zeeuws-Vlaamse Highland Games in Clinge

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Highland Games Driewegen
   Fotograaf
  CLINGE - Clinge staat vanaf zondag op de internationale Highland Games-kalender.

  Op het terrein van de paardensportvereniging in de Waterstraat tussen Hulst en Clinge worden de eerste Highland Games ooit in Zeeuws-Vlaanderen gehouden.

  Wie denkt aan de Highland Games denkt aan woeste, bebaarde mannen die in een kilt een kogel of boomstam zo ver mogelijk werpen. Dat gebeurt zondag ook in Clinge. Aanvankelijk was het de bedoeling de wedstrijden op het Vestrockterrein in Hulst te houden. "Door de overvloedige regenval voorgaande weken en de kilo's houtsnippers die de organisatie daar heeft gebruikt, werd de ondergrond te instabiel voor de zware atleten van de Highland Games", zegt Reggie Picavet van Stichting Highland Games Hulst.

  De Nederlandse atleten die zondag meedoen zijn volgens de stichting van wereldniveau. Ze beginnen hun wedstrijden om 12.00 uur. Maar er is meer. Zo kunnen bezoekers whisky proeven en showen edelsmeden en lederbewerkers hun beroep. Kinderen kunnen meedoen aan de Kidsgames, een soort Highland Games voor de jongsten. Er is plaats voor twintig kinderen van maximaal 12 jaar oud. Wie meedoet, krijgt een medaille. Daarnaast is er een roofvogelshow en een stand met Ierse Wolfshonden, de grootste honden ter wereld. Ook wordt er meer informatie gegeven over de Highland Games en Schotland, waar de wedstrijden hun oorsprong vonden. Toegang is gratis.