article
1.6435512
SAS VAN GENT - Dansclub Ertvelde, gevestigd in De Speye in Sas van Gent, viert morgen haar 45-jarig bestaan. De tachtigjarige Eduard Waeyenberge is al bijna veertig jaar de vaste dansleraar van de club.
Eduard Waeyenberge (80) danst tot hij erbij neervalt
SAS VAN GENT - Dansclub Ertvelde, gevestigd in De Speye in Sas van Gent, viert morgen haar 45-jarig bestaan. De tachtigjarige Eduard Waeyenberge is al bijna veertig jaar de vaste dansleraar van de club.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/eduard-waeyenberge-80-danst-tot-hij-erbij-neervalt-1.6435512
2016-09-24T08:30:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6435607.1474656774!image/image-6435607.JPG
Sas van Gent,Dans,Ertvelde,Dansclub,Jubileum,Waeyenberghe,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / Eduard Waeyenberge (80) danst tot hij erbij neervalt

Eduard Waeyenberge (80) danst tot hij erbij neervalt

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Eduard Waeyenberge en Anita Nuyttens doen de dans even voor.
   Fotograaf
  SAS VAN GENT - Dansclub Ertvelde, gevestigd in De Speye in Sas van Gent, viert morgen haar 45-jarig bestaan. De tachtigjarige Eduard Waeyenberge is al bijna veertig jaar de vaste dansleraar van de club.

  ''Een, twee, drie, chachacha. Twee, drie, chachacha." Dansleraar Eduard Waeyenberge leidt vijf koppels geduldig door de danspassen van de chachacha heen. Samen met zijn assistente Anita Nuyttens toont hij hoe het moet. En die chachacha gaat soepel. Erg soepel. Zeker wanneer je bedenkt dat Waeyenberge vorige maand tachtig jaar oud is geworden.

  Chachacha, quickstep, tango, Engelse wals, Weense wals, samba, rumba, disco jive, disco swing... De dansleraar doet het allemaal. "Hoe het komt dat ik nog zo fit ben? Gewoon actief blijven", tipt Waeyenberge. Zelf danst de tachtigjarige het liefst de Cubaanse chachacha en de Latijns-Amerikaanse paso doble. "Al merk ik nu ik ouder word, dat ik meer tijd nodig heb om uit te rusten. Het duurt iets langer voor ik terug in vorm ben, dus ik dans thuis niet meer zo veel als voorheen. Maar ja, dat is normaal op mijn leeftijd."

  Cursus

  Waeyenberge is al 44 jaar lid van dansclub Ertvelde, die sinds twee jaar gevestigd is in Sas van Gent. "Bij Ertvelde ben ik eerst als danser begonnen. Na een paar jaar besloot ik echter om een cursus tot leraar te volgen. Toen de vorige dansleraar ermee stopte heb ik hem vervangen. Nu geef ik al 37 jaar les, zo'n drie tot vier keer per week." En dan heeft de club op zaterdag ook nog een dansavond. Waeyenberge draait er zijn voetjes niet voor om. "Vroeger gaf ik zes avonden in de week les, plus nog de zondagochtend. Mijn hele leven is afgestemd op dansen. Het gaat voor alles."

  Dansclub Ertvelde opent morgen haar deuren van 13.45 uur tot 18.00 uur in De Speye in Sas van Gent. Er worden verschillende dansdemonstraties gegeven. Voor meer info: www.dansligaertvelde.be.