article
1.5508920
HULST - Het is opmerkelijk dat er voor de ene kavel meer geld wordt gevraagd dan voor de ander. Dat vinden meerdere leden van de commissie Middelen in Hulst.
'Eén vaste grondprijs kavels Hulst'
HULST - Het is opmerkelijk dat er voor de ene kavel meer geld wordt gevraagd dan voor de ander. Dat vinden meerdere leden van de commissie Middelen in Hulst.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/e%C3%A9n-vaste-grondprijs-kavels-hulst-1.5508920
2015-12-04T11:56:56+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.3664837.1441951044!image/image-3664837.JPG
Hulst,Buitenlandse politiek,Vluchteling,Joris Weemaes,Grondprijs,Adri Totté,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / 'Eén vaste grondprijs kavels Hulst'

'Eén vaste grondprijs kavels Hulst'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  HULST - Het is opmerkelijk dat er voor de ene kavel meer geld wordt gevraagd dan voor de ander. Dat vinden meerdere leden van de commissie Middelen in Hulst.

  De commissie vergaderde donderdagavond over het vaststellen van de grondprijzen voor 2016. Die prijzen doen bij sommige leden de wenkbrauwen fronsen. Vooral omdat de prijs voor een kavel in het ene dorp nogal verschilt met elders. Zo kost een kavel in het project Zoutedijk II (in Kloosterzande) 130 euro per vierkante meter. Dat is 30 euro minder dan voor een vierkante meter in het project Junora in Nieuw Namen. De grondprijs voor het nog te realiseren woonwijkje in Clinge-West ligt op 140 euro.

  Lagere prijs

  Volgens de de PvdA en Progressief Hulst moet Hulst één prijs hanteren. PvdA'er Joris Weemaes stelde een lagere prijs van 120 euro voor, zodat de verkoop 'eerder op gang komt'. "Die verschillende prijzen zijn niet eerlijk. Want wie wat in Nieuw Namen wil kopen, is 20 euro meer kwijt dan in Clinge-West." Hij voegde eraan toe dat de kavelverkoop van het project Zoutedijk II door de 'hoge grondprijs' tegenvalt. Dat valt volgens wethouder Adri Totté wel mee. "We hebben gekeken naar het laten zakken van de prijs, maar daar ben ik geen voorstander van. We verkopen gemiddeld twee à drie kavels per jaar."

   

  * Lees het hele verhaal zaterdag in de papieren editie.