article
1.6381112
BRESKENS - Eén boot per uur tussen Vlissingen en Breskens is niet realistisch. Dat vinden de dorpsraad van Breskens en de Bedrijfs Belangen Vereniging.
'Eén boot per uur tussen Vlissingen en Breskens is niet realistisch'
BRESKENS - Eén boot per uur tussen Vlissingen en Breskens is niet realistisch. Dat vinden de dorpsraad van Breskens en de Bedrijfs Belangen Vereniging.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/e%C3%A9n-boot-per-uur-tussen-vlissingen-en-breskens-is-niet-realistisch-1.6381112
2016-09-12T15:33:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.5918846.1473694380!image/image-5918846.jpg
Breskens,Scheepvaart,Vervoer,Openbaar vervoer,Bedrijfs Belangen Vereniging Breskens,fietsvoetveer,Dorpsraad Breskens,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / 'Eén boot per uur tussen Vlissingen en Breskens is niet realistisch'

'Eén boot per uur tussen Vlissingen en Breskens is niet realistisch'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De kassa van de veerboot tussen Vlissingen en Breskens.
   Fotograaf
  BRESKENS - Eén boot per uur tussen Vlissingen en Breskens is niet realistisch. Dat vinden de dorpsraad van Breskens en de Bedrijfs Belangen Vereniging.

  De provincie heeft verschillende scenario's voor de toekomst van het fietsvoetveer uitgewerkt en ziet de meeste mogelijkheden met een nieuw, groter schip waar 300 mensen op kunnen (nu 181) en dat zelden of nooit wegens storing uit de vaart is. Omdat het schip groot genoeg zou zijn om iedereen mee te nemen op piekmomenten, zou de boot één keer per uur gaan varen. ''En daar zijn wij niet content mee", zegt dorpsraadvoorzitter Suzan Boersma onomwonden. ''Een grotere boot is goed, maar dan moeten er wel twee per uur varen."

  Wie zijn aansluiting mist, moet meteen een uur wachten in plaats van een half uur. ''En er zijn geen toiletten op het Veerplein, voor wie er moet wachten. Dat is geen goede zaak", zegt Boersma. Wat haar betreft, zijn er op de ideale boot ook plekken voor auto's.

  Spits

  Ook Lucien van den Broecke van de Bedrijfs Belangen Vereniging Breskens zou graag zo'n twintig plekken voor auto's op de boot zien en heeft moeite met de uursdienst. ''In de spitsuren moeten er echt twee boten per uur varen. Het liefst de hele dag, maar ik begrijp ook dat dat financieel haalbaar moet zijn. In de spits is het écht hard nodig." Hij doelt op scholieren en mensen die voor hun werk met de boot reizen. Zij arriveren met een uursdienst veel te vroeg of te laat op plaats van bestemming, volgens Van den Broecke.

  De gemeente Sluis wacht met reageren tot na 4 oktober. Dan wordt er een informatieve raadsbijeenkomst in het belfort in Sluis gehouden. Gedeputeerde Harry van der Maas informeert de gemeenteraad, die vervolgens vragen mag stellen. Aanvang is 19.30 uur en de bijeenkomst is openbaar.