article
1.6155352
AXEL - Met het onthullen van een door de bewoners gemaakt kunstwerk is zorgcentrum De Vurssche in Axel donderdag heropend. Een kunstwerk met kleurige verfhanden rond de slogan van het Axelse zorgcentrum 'De Vurssche leeft'. Na twee jaar in het stof en het kabaal is De Vurssche grondig vernieuwd.
De Vurssche leeft weer na twee jaar verhuizen en stof (video)
AXEL - Met het onthullen van een door de bewoners gemaakt kunstwerk is zorgcentrum De Vurssche in Axel donderdag heropend. Een kunstwerk met kleurige verfhanden rond de slogan van het Axelse zorgcentrum 'De Vurssche leeft'. Na twee jaar in het stof en het kabaal is De Vurssche grondig vernieuwd.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/de-vurssche-leeft-weer-na-twee-jaar-verhuizen-en-stof-video-1.6155352
2016-06-30T16:00:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6155453.1467302360!image/image-6155453.JPG
Axel,Bouw,Zorg,Zorgcentrum,Heropening,De Vurssche,Verbouwing,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / De Vurssche leeft weer na twee jaar verhuizen en stof (video)

De Vurssche leeft weer na twee jaar verhuizen en stof (video)

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Christiane Verschraege, Paul Verschraege, Lydia van den Bruel en verzorgende Edith Brandt (vlrn) in de splinternieuwe gezamenlijke ruimte.
      Fotograaf
    AXEL - Met het onthullen van een door de bewoners gemaakt kunstwerk is zorgcentrum De Vurssche in Axel donderdag heropend. Een kunstwerk met kleurige verfhanden rond de slogan van het Axelse zorgcentrum 'De Vurssche leeft'. Na twee jaar in het stof en het kabaal is De Vurssche grondig vernieuwd.

    Er zijn nu acht groepswoningen gebouwd waar mensen met dementie in groepen van zeven wonen in een huiselijke omgeving. Daarnaast zijn er zes woongroepen voor zeven of acht ouderen met een lichamelijke beperking.

    "Terugkijkend was het intensief. En er was stof", herinnert locatiemanager Ilse de Croock. "Om de cliënten te ontzien is er in twaalf fases verbouwd. Maar ja, er moest natuurlijk wel verhuisd worden."

    Ruimer

    Door de verbouwing heeft De Vurssche een ruimere opzet gekregen met meer gezamenlijke ruimten. Ook is afscheid genomen van de tweepersoons kamers. Daardoor is het aantal bewoners er gedaald van 138 naar 102.

    "Ook het restaurant en de inkom zijn vernieuwd", vertelt De Croock. "We willen de verbinding zoeken en ook meer contact met de wijk. Mensen uit de buurt zijn hier altijd welkom om mee te eten of om mee te doen aan een activiteit."

    Uitgelichte video

    Afbeelding