article
1.6154425
AXEL - Het staat in de berm vol met ondergewaardeerde wilde bloemen en planten.
Bloemen uit de berm in watertoren Axel
AXEL - Het staat in de berm vol met ondergewaardeerde wilde bloemen en planten.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/bloemen-uit-de-berm-in-watertoren-axel-1.6154425
2016-06-30T12:30:55+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4953385.1433775290!image/image-4953385.jpg
Axel,Kunst,Expositie,Geflitst in de wegberm,Jos Poel,Watertoren,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / Bloemen uit de berm in watertoren Axel

Bloemen uit de berm in watertoren Axel

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Jacobskruiskruid
   Fotograaf
  AXEL - Het staat in de berm vol met ondergewaardeerde wilde bloemen en planten.

  Kunstenaar Jos Poel uit Leuven wil laten zien dat deze wildgroei óók mooi is. Dat doet hij met de expositie Geflitst in de Wegberm, die te zien is in de watertoren van Axel. Er zijn allerlei geperste bloemen en planten te bewonderen, op ware grootte. Of beter gezegd: foto's daarvan. Het lijken wel schilderijen, merken bezoeksters Netty uit Serooskerke en Joke uit Goes op.

  Kleuren bewaard

  Daar gaat een heel proces aan vooraf. Kunstenaar Poel plukt de bloemen en planten zelf uit de bermen van de Dijlevallei in Vlaams-Brabant. De bloemen en planten gaan vervolgens in een bloemenpers. Na drie tot vijf weken zijn ze gedroogd en worden ze gefotografeerd en ingelijst. De kleuren van de bloemen blijven grotendeels bewaard, omdat ze niet al te lang worden gedroogd. Voor de twee bezoeksters is het niets nieuws, dat er zoveel moois groeit langs de kant van de weg. "We zijn opgegroeid met de natuur. Ik kan de meeste dingen wel benoemen", zegt Netty.

  Heemtuin

  Wie geïnspireerd is door de tentoonstelling, kan dat meteen in de praktijk brengen: bij de watertoren ligt een heemtuin, een natuurgebiedje waar wilde flora welig tiert.

  Geflitst in de wegberm - Pressed Flower Art door Jos Poel is te zien tot en met 27 augustus. De watertoren is van woensdag tot en met vrijdag geopend van 13.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur. Toegang is gratis.