article
1.6155082
SINT JANSTEEN - De bouw van de brede school is volgens de Hulster fracties een uitgelezen kans voor het eerst een bibliotheek in het dorp te krijgen. En dat mag wat kosten.
Bieb voor Sint Jansteen mag van politieke fracties best wat kosten
SINT JANSTEEN - De bouw van de brede school is volgens de Hulster fracties een uitgelezen kans voor het eerst een bibliotheek in het dorp te krijgen. En dat mag wat kosten.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/bieb-voor-sint-jansteen-mag-van-politieke-fracties-best-wat-kosten-1.6155082
2016-06-30T15:18:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4888733.1430241506!image/image-4888733.JPG
Sint Jansteen,Bibliotheek,School,Bouwplan,Rudi Crombeen,Frank van Driessche,Mediatheek,Brede School,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / Bieb voor Sint Jansteen mag van politieke fracties best wat kosten

Bieb voor Sint Jansteen mag van politieke fracties best wat kosten

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Wethouder Frank van Driessche.
   Fotograaf
   Locatie
   Hulst
  SINT JANSTEEN - De bouw van de brede school is volgens de Hulster fracties een uitgelezen kans voor het eerst een bibliotheek in het dorp te krijgen. En dat mag wat kosten.

  Van de vier opties, van 'goedkoop' (9500 euro) tot de meest uitgebreide en duurste (ruim 50.000 euro), om een mediatheek in de nieuw te bouwen brede school in Sint Jansteen te krijgen, gaat onder politiek Hulst de voorkeur overduidelijk uit naar de duurste variant: een mediatheek met ook een onbemande toegankelijkheid en met een uitgebreide boekencollectie voor zowel jeugd als volwassenen.

  Cijfers

  De Hulster wethouder Frank van Driessche bestempelde een mediatheek in de brede school twee weken geleden nog als te duur maar de PvdA nam de becijfering van Van Driessche niet klakkeloos aan. Directeur Rudi Crombeen van Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen schotelde de leden van de commissie Samenleving in hun vergadering daarom vier opties voor met een gedetailleerde kostenberekening. De duurste variant oogstte de meeste bijval. Wel willen de fracties van Crombeen vernemen hoeveel volwassenen uit Sint Jansteen nu gebruikmaken van de bibliotheek in Hulst. Want als dat er maar een handvol zijn, is de duurste variant niet bepaald nodig.

  Bouwtekening

  Van Driessche drukte de commissieleden op het hart dat de mediatheek behoorlijk duurder zal uitvallen omdat op de bouwtekening van de brede school geen ruimte voor een mediatheek is ingetekend. Die komt er dus nog eens bij.