article
1.6205254
GENT (B) - Bezoekers van de Gentse Feesten laten zich niet gek maken door terreurdreiging in het land. Er wordt gewoon gefeest en een rugzak laat je thuis.
Bezoekers Gentse Feesten laten zich niet gek maken
GENT (B) - Bezoekers van de Gentse Feesten laten zich niet gek maken door terreurdreiging in het land. Er wordt gewoon gefeest en een rugzak laat je thuis.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/bezoekers-gentse-feesten-laten-zich-niet-gek-maken-1.6205254
2016-07-19T17:00:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6205269.1468943814!image/image-6205269.JPG
Gent,Festival,Evenement,Feest,Concert,terreurdreiging,Nice,Gentse Feesten,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / Bezoekers Gentse Feesten laten zich niet gek maken

Bezoekers Gentse Feesten laten zich niet gek maken

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Gentse feesten.
   Fotograaf
  GENT (B) - Bezoekers van de Gentse Feesten laten zich niet gek maken door terreurdreiging in het land. Er wordt gewoon gefeest en een rugzak laat je thuis.

  De wegen die naar het centrum van Gent leiden, zijn zoals altijd afgezet met hekken. Autoverkeer komt er niet in tijdens de 'Fieste' die tien dagen duren. Maar dit jaar staan er ook geelgekleurde betonblokken op de rijbaan.

  De afzettingen van beton zijn enkele van de maatregelen die de organisatie van de Gentse Feesten heeft getroffen na het drama in Nice. Ook zijn er meer agenten op straat te zien, de vuilniszakken zijn bewust doorzichtig en bezoekers wordt verzocht om geen grote tassen of rugzakken mee te nemen.

  Minder druk
  Wie dat wel doet, loopt de kans om gecontroleerd te worden. Aan die oproep wordt gehoor gegeven, rugzakken zijn er nauwelijks in het straatbeeld. Dat klinkt allemaal best serieus en ook een beetje verontrustend. Maar of de bezoekers ook echt bang zijn voor een aanslag?

  "Neen", zegt een rasechte Gentenaar volmondig. "Natuurlijk merk je wel dat er meer politie is, maar dat beïnvloedt de sfeer totaal niet. Het is hier net zoals ieder jaar." Alleen wat minder druk. Afgelopen vrijdag en zaterdag trokken de feesten twintig procent minder bezoekers dan vorig jaar.

  Laveren tussen betonblokken
  Maar dat het dinsdagmiddag niet zo druk is, komt eerder door het warme weer, denkt de inwoner van Gent optimistisch. De Gentenaren en toeristen laten zich kortom niet gek maken. Ontspannen en bijna achteloos laveren ze tussen de betonblokken door, op weg naar het centrum. Begeleid door trompetklanken die leiden naar het Emile Braunplein waar de festiviteiten dinsdag om half een 's middags al beginnen. Er wordt voor het eerst Mardi Gras gevierd, naar het carnaval in New Orleans.

  De organisatie heeft dit jaar ook meer aandacht voor kinderen en gezinnen. Naast de avondfeesten en optredens, vindt bijna de helft van de activiteiten plaats tussen elf en zes uur 's middags plaats. De Gentse Feesten zijn nog tot en met zondag 24 juli te bezoeken. Het hele programma, evenals praktische tips over vervoer en parkeren, staat op www.gentsefeesten.be.