article
1.6224716
CADZAND-BAD - Vierduizend kubieke meter beton wordt er volgende week gestort in Cadzand-Bad. Ook 's nachts wordt doorgewerkt. De dorpsraad maakt zich zorgen.
Betonstort zorgt voor hinder in Cadzand-Bad
CADZAND-BAD - Vierduizend kubieke meter beton wordt er volgende week gestort in Cadzand-Bad. Ook 's nachts wordt doorgewerkt. De dorpsraad maakt zich zorgen.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/betonstort-zorgt-voor-hinder-in-cadzand-bad-1.6224716
2016-07-27T16:28:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.3495256.1469636687!image/image-3495256.JPG
Cadzand-Bad,Bouwplan,Vakantie,Bouw,Strandhotel,Boulevard de Wielingen,onderwaterbeton,betonstort,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / Betonstort zorgt voor hinder in Cadzand-Bad

Betonstort zorgt voor hinder in Cadzand-Bad

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Archief: Strandhotel in Cadzand
  CADZAND-BAD - Vierduizend kubieke meter beton wordt er volgende week gestort in Cadzand-Bad. Ook 's nachts wordt doorgewerkt. De dorpsraad maakt zich zorgen.

  Het Strandhotel in Cadzand-Bad wordt uitgebreid en afgelopen tijd is al begonnen met het uitgraven van een parkeerkelder. De zeven meter diepe put is gevuld met water, om de druk van de 'duwende' duinen te weerstaan. Het storten van de betonvloer had eerder moeten gebeuren, maar de werkzaamheden liepen vertraging op.

  'Risico's'
  'Uitstel van het storten van onderwaterbeton brengt grote risico's met zich mee', liet aannemer Van der Poel in een brief aan omwonenden weten en dinsdag op een informatiebijeenkomst. Er is wat schade in de bouwkuip ontstaan, waardoor de kans bestaat dat de constructie kan inklappen.

  De aannemer heeft om deze reden vorige week een ontheffing bij de gemeente Sluis aangevraagd om in het hoogseizoen te mogen werken. Die moet nog worden verleend.

  44 uur
  Het beton wordt met een speciale trechter onder water gestort en dat is een hele operatie. De stort staat gepland vanaf dinsdagochtend en duurt in totaal 44 uur. Gemiddeld elke zes minuten zal een betonmixer over Boulevard de Wielingen naar het bouwterrein rijden. Dat geeft geluids- en verkeershinder.

  De dorpsraad van Cadzand maakt zich zorgen over de overlast en vraagt zich af of het nu écht niet even kan wachten. "We zijn niet tegen het bouwproject, maar moet het nu echt in het hoogseizoen?", vraagt Isabelle Scherbeijn van de dorpsraad zich af. "Er komt een onafgebroken stroom bouwverkeer over de boulevard. Ook zijn we erg laat geïnformeerd en aan de jachthaven mag nu ook niet worden gewerkt. Terwijl zij ook vertraging hebben opgelopen."