article
1.6267179
BRAAKMAN - Voedsel is een van de eerste levensbehoeften. Wie daarvoor mede aangewezen is op een wekelijks voedselpakket van de Voedselbank denkt in de zomervakantie niet direct aan een reis naar het buitenland.
Beetje vakantie voor klanten Voedselbank (video)
BRAAKMAN - Voedsel is een van de eerste levensbehoeften. Wie daarvoor mede aangewezen is op een wekelijks voedselpakket van de Voedselbank denkt in de zomervakantie niet direct aan een reis naar het buitenland.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/beetje-vakantie-voor-klanten-voedselbank-video-1.6267179
2016-08-16T04:30:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6267309.1471274516!image/image-6267309.JPG
Braakman,Vrijwilligerswerk,Natuurgebied,Vakantie,Uitje,Voedselbank,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / Beetje vakantie voor klanten Voedselbank (video)

Beetje vakantie voor klanten Voedselbank (video)

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Gitano den Dekker (rechts) is dik tevreden over zijn zomervakantie. Een buitenlandse reis zit er niet in maar dat vindt hij helemaal niet erg.
   Fotograaf
  BRAAKMAN - Voedsel is een van de eerste levensbehoeften. Wie daarvoor mede aangewezen is op een wekelijks voedselpakket van de Voedselbank denkt in de zomervakantie niet direct aan een reis naar het buitenland.

  Zo'n kleine dertig klanten van de voedselbank zitten rond een vuur bij de speelweide in de Braakman- Noord. Een dag sport en spel in de natuur. Voor mooi weer hoefden ze gisteren niet uren te rijden of te vliegen.

  Gitano den Dekker (9) uit Terneuzen is een van de tien kinderen die meedoen aan de dag. Hij peutert aan een zwartgeblakerd stuk brood. Hij hield de stok met deeg iets te lang in het vuur. Een vliegvakantie zit er niet in. Hij heeft deze vakantie een week scoutingkamp gehad, is naar het zwembad geweest en zijn nichten kwamen logeren. "Ik heb tot nu toe best een leuke vakantie hoor. Dat we niet naar het buitenland gegaan zijn, vind ik helemaal niet erg." Dan heeft hij weer genoeg gepraat en bijt vergenoegd in de knakworst in het zwarte broodje.

  Tombola

  Mariska Doornekamp is zelf cliënt bij de Voedselbank Zeeuws-Vlaanderen. Zij besloot dat het eigenlijk best een leuk idee is om ook iets anders te organiseren in de zomervakantie. "Je hoort daar veel schrijnende verhalen", weet initiatiefnemer Doornekamp uit ervaring. "Je weet dat die mensen zich geen vakantie kunnen veroorloven dus wilde ik het zelf organiseren." Het werd geen reisje naar het buitenland maar een leuke dag in het Natuurgebied De Braakman. Lekker glibberen in de groene zeep, brood bakken boven een vuur, spelletjes spelen, een tombola en lekkere dingen eten en drinken.

  Vrijwilligers

  Jos van Ginneken, Terneuzens gemeenteraadslid, is een van de vrijwilligers die meewerken aan de dag. "Een dagje uit voor cliënten van de Voedselbank is geen vanzelfsprekendheid. Dat kinderen op school na de vakantie wat te vertellen hebben, dát wil je ze eigenlijk meegeven."

  "Het was een fantastische dag", zegt Doornekamp na afloop. "We hadden prachtig weer en ik ben zo blij met de sponsors die het mogelijk maakten." Als het aan haar ligt, krijgt het dagje volgend jaar zeker een vervolg.

  Uitgelichte video

  Afbeelding