article
1.6330409
AXEL - De stadsraad Axel krijgt dan toch een beetje zijn zin.
Axel kan weer iets groeien met uitbreiding Buitenweg
AXEL - De stadsraad Axel krijgt dan toch een beetje zijn zin.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/axel-kan-weer-iets-groeien-met-uitbreiding-buitenweg-1.6330409
2016-09-02T06:30:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4888890.1472798908!image/image-4888890.JPG
Axel,Nieuwbouw,Wethouder,Woongoed,Buitenweg,stadsraad,Frank van Hulle,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / Axel kan weer iets groeien met uitbreiding Buitenweg

Axel kan weer iets groeien met uitbreiding Buitenweg

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Wethouder Frank van Hulle.
   Fotograaf
  AXEL - De stadsraad Axel krijgt dan toch een beetje zijn zin.

  De bewonersorganisatie luidde eerder dit jaar de noodklok. In het krimpende Axel zou veel te weinig nieuwbouw komen, waardoor de stad dreigt 'dood te bloeden'. 

  Nieuwe fase

  De constatering van de stadsraad viel niet in goede aarde bij de Terneuzense wethouder Frank van Hulle. Hij vond die nogal overdreven, maar de stadsraad vindt nu wel gehoor. Inbreidingsplan Buitenweg in Axel gaat een nieuwe fase in.

  Woningcorporatie Woongoed heeft aannemer KWS de opdracht gegeven het eerste deel van fase twee van het plan Buitenweg bouwrijp te maken. Vijf weken zullen de werkzaamheden duren. In totaal komen er negen bouwkavels voor particulieren, nadat in de eerste fase van Buitenweg al zestien huurwoningen en een dierenklinkiek zijn gerealiseerd. Ook zijn er veertien van de zestien particuliere kavels bebouwd. Voor de laatste twee kavels in fase één bestaat interesse. Woongoed gaat daarom verder met de ontwikkeling van het volgende onderdeel van Buitenweg. De woningstichting verwacht ook daar genoeg belangstelling voor. In Axel zijn verder geen nieuwbouwlocaties.

  Crisis

  Plan Buitenweg heeft een lange voorgeschiedenis. Onder meer Woongoed en de gemeente Terneuzen tekenden er in 2006 al een samenwerkingsovereenkomst over. Vervolgens barstte in 2008 met name in de bouw een langdurige crisis los. Die heeft ook Buitenweg parten gespeeld. Sinds pakweg een jaar lijkt de dip in de bouw voorbij en daarvan kan nu ook Buitenweg profiteren.

  Het is een bijzonder gebied, vlakbij het centrum van Axel. Het is hét voormalige bedrijventerrein van de vroegere gemeente Axel. Busbedrijf Cito was er jaren gevestigd, evenals transportbedrijf Van de Wege. Er stond sinds 1911 ook een gasfabriek. De grond was in decennia zwaar vervuild. Die is in 2008 voor circa twee miljoen euro gesaneerd.