article
1.6306387
AXEL - "Vorig jaar regende het en was het koud. Nu is het 32 graden."
Avond maakt veel goed op Potatolands in Axel
AXEL - "Vorig jaar regende het en was het koud. Nu is het 32 graden."
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/avond-maakt-veel-goed-op-potatolands-in-axel-1.6306387
2016-08-28T14:46:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4269419.1395742540!image/image-4269419.jpg
Axel,Cultuur, kunst en recreatie,Festival,Marc Stam,Potatolands Axel,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / Avond maakt veel goed op Potatolands in Axel

Avond maakt veel goed op Potatolands in Axel

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  AXEL - "Vorig jaar regende het en was het koud. Nu is het 32 graden."

  Tja, wat doe je eraan?" Marc Stam zit er niet echt mee dat het zaterdagmiddag niet overdreven druk is op 'zijn' Potatolands in Axel. "Dat maken we vanavond wel goed."

  De festivalorganisatie heeft er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de ongeveer 150 aanwezigen zaterdagmiddag niet oververhit raken. Er is een fontein en er staan twee zwembaden. "Die badjes doen we 's avonds weg. Het is mijn laatste jaar als voorzitter, dus zou het zomaar kunnen dat ik anders in dat zwembad eindig!"

  Stam werd voorzitter toen Axel 800 jaar bestond, nu vier jaar geleden. Een jubileum dat groots gevierd werd. "Nu stáát de organisatie en kan ik afscheid nemen. De opvolging is geborgd." Aan het concept van Potatolands is in de loop der jaren weinig veranderd. Muzikaal talent uit Axel en omstreken krijgt er een podium. Overdag stellen bijvoorbeeld de Axelse musea hun pracht en praal tentoon. "Als mensen op vakantie zijn, gaan ze naar musea. Naar die in hun eigen stad gaan ze eigenlijk nooit. Daarom zijn de musea van Axel hier, om zich te presenteren", legt Stam uit. Van de exposities zijn vooral de drie militaire voertuigen van oorlogsmuseum Gdynia in trek.

  's Avonds werd de mindere opkomst van de middag inderdaad goedgemaakt. Onder meer The Bright, winnaar van bandjeswedstrijd Steenworp, stond op het podium. De rock-stage werd afgesloten door John's Sons, het dancepodium door DJ DVW. Volgens de organisatie kwamen er ongeveer 1.250 mensen op Potatolands af.