article
1.5874558
AARDENBURG - Het archeologisch museum in Aardenburg blijft in elk geval dit jaar nog bestaan. De gemeente Sluis houdt het zelf open.
Archeologisch Museum Aardenburg blijft voorlopig bestaan
AARDENBURG - Het archeologisch museum in Aardenburg blijft in elk geval dit jaar nog bestaan. De gemeente Sluis houdt het zelf open.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/archeologisch-museum-aardenburg-blijft-voorlopig-bestaan-1.5874558
2016-03-30T14:13:34+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4463009.1406207117!image/image-4463009.jpg
Aardenburg,Museum,Gemeenteraad,Albert de Bruijn,Gemeente Sluis,Archeologisch Museum,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / Archeologisch Museum Aardenburg blijft voorlopig bestaan

Archeologisch Museum Aardenburg blijft voorlopig bestaan

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  AARDENBURG - Het archeologisch museum in Aardenburg blijft in elk geval dit jaar nog bestaan. De gemeente Sluis houdt het zelf open.

  De toekomst van het museum is ongewis na de mislukte poging van de Stichting Archeologisch Museum Zeeland om de collectie te verhuizen naar het voormalige stadhuis in Aardenburg. Daar zou het museum fors worden uitgebreid en gemoderniseerd.

  De stichting, die sinds een aantal jaar al het bestaande museum aan de Marktstraat exploiteerde, kreeg de begroting echter niet rond. Het beheer van het museum werd daarom twee maanden geleden ook weer teruggegeven aan de gemeente Sluis. "We willen het museum dit jaar graag weer openen", licht wethouder Albert de Bruijn toe. "Er zijn immers afspraken gemaakt met groepen. Bovendien verdient de collectie het om bekeken te worden."

  Drie richtingen

  Sluis opent het museum daarom weer op 1 mei. In de tussentijd gaat De Bruijn aan de slag met een langetermijnvisie voor het museum. Om niet al te veel mogelijkheden te hoeven doorlichten, wil hij nog deze maand van de gemeenteraad weten welke opties hij uit dient te werken. "Grofweg zijn er drie richtingen", zegt de wethouder. De eerste, die ook de voorkeur van B en W geniet, is de 'gulden middenweg'. Daarbij blijft de collectie zichtbaar en toegankelijk, maar wordt er geen extra geld in gestoken. "We zouden het huidige museum dan kunnen behouden, of de collectie verhuizen naar een ander gebouw", zegt De Bruijn.

  Een andere optie is dat de raad méér geld beschikbaar stelt, zodat wellicht toch nog verhuisd kan worden naar het voormalige stadhuis. "Maar ik zou niet weten waar ik dat geld vandaan moet halen", zegt De Bruijn. "Als de raad dat wel wil, moet die ook aangeven hoe we dat gaan betalen." Een derde mogelijkheid is om de collectie terug te sturen naar het SCEZ in Middelburg. Ook dat ziet De Bruijn niet heel erg zitten. "We vinden dat de collectie hier moet blijven, en zichtbaar moet zijn."

  De gemeenteraad maakt eind deze maand een keuze uit de mogelijkheden.