article
1.4957958
HULST - Het dondert in de Hulster ondernemerswereld, nu twee bedrijven zich ten oosten van tuincentrum Life & Garden willen vestigen.
'Action en Lidl naar terrein Life & Garden Hulst'
HULST - Het dondert in de Hulster ondernemerswereld, nu twee bedrijven zich ten oosten van tuincentrum Life & Garden willen vestigen.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/action-en-lidl-naar-terrein-life-garden-hulst-1.4957958
2015-05-30T05:00:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4387979.1422631917!image/image-4387979.jpg
Hulst,Bouw en wonen,Bestemmingsplan,Ed Peerbolte,Action,Ondernemersvereniging,Lidl,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / 'Action en Lidl naar terrein Life & Garden Hulst'

'Action en Lidl naar terrein Life & Garden Hulst'

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  HULST - Het dondert in de Hulster ondernemerswereld, nu twee bedrijven zich ten oosten van tuincentrum Life & Garden willen vestigen.
  Deze fout van de gemeente, is net zo groot als die van de provincie met de Sloeweg

  Volgens de ondernemersvereniging kan dat catastrofale gevolgen voor andere winkels hebben. Maar wie die twee bedrijven zijn, is voorlopig gissen. Hoewel de geruchtenmolen ondertussen wel flink op gang is gekomen. Lidl en Action worden veelvuldig genoemd.

  Beide bedrijven hebben momenteel een vestiging in Hulst. Lidl zit aan de Zoetevaart, Action in de Overdamstraat in de binnenstad. Beide bedrijven bevestigen noch ontkennen de geruchten. ,,Lidl bekijkt altijd de mogelijkheden zich op nieuwe locaties te vestigen. Over concrete locaties doen wij geen uitspraken", laat een woordvoerder van de supermarktketen weten. Een collega van Action bezigt dezelfde woorden. Dat die winkel een verhuiswens binnen Hulst heeft, is wel duidelijk. Action wilde een jaar geleden graag naar het voormalig postgebouw aan de Spoorweg, achter het Stationsplein. De winkel kreeg geen vergunning van het Hulster college. Agrimarkt heeft een aanbod gekregen om zich langs de Absdaalseweg te vestigen, maar daar is de supermarkt niet op ingegaan. Directielid Wilfred van Elzakker: ,,Het was te ver van de bebouwde kom, bovendien is het niet handig om met onze tuin- en dierafdeling naast een tuincentrum te gaan zitten. Daarnaast willen we graag een grote winkel aan de Kennedylaan in Terneuzen. Dat heeft voor ons prioriteit." Jan Westrik van ontwikkelaar Reggestede Projecten BV weigert namen te noemen. ,,We zijn met meerdere partijen in gesprek."

  Wat in ieder geval wel duidelijk is, is dat veel Hulster ondernemers laaiend zijn. ,,Als deze winkels aan de Absdaalseweg er komen, is dat desastreus voor de winkelstructuur van Hulst", zegt Ed Peerbolte, voorzitter van ondernemersvereniging Hulst Vestingstad. ,,Die wordt volledig overhoop gehaald. We zoeken een goede balans tussen de drie winkelelementen van Hulst, Morres, het Stationsplein en de binnenstad. In heel Nederland neemt het aantal vierkante meters winkelruimte af en dan willen ze op deze locatie plots duizenden meters ruimte creëren!?"

  Dinsdag werd bekend dat bij bedrijventerrein Hogeweg voor 5.5000 m2 twee nieuwe winkels komen.  Volgens Peerbolte is dat een derde van de totale winkeloppervlakte in de binnenstad. Reggestede, uit het Gelderse Lochem, won voor de rechtbank van de gemeente Hulst. De gemeente is tegen de komst, maar had het bestemmingsplan niet op orde, waardoor de ontwikkelaar zijn kans zag. ,,Hier is gewoon een fout gemaakt", geeft wethouder Jean-Paul Hageman toe. Die fout is volgens Peerbolte zo groot, dat hij een onafhankelijk onderzoek wil instellen om uit te vinden hoe die tot stand is gekomen. Peerbolte:,,We zijn benieuwd hoe de gemeente deze gevolgen ziet. Wij verwachten ernstige gevolgen. Ook gezien de ontwikkelingen in België, want binnen vijf jaar is het prijspeil gelijk met dat in Nederland. Hoeven de Belgen dus niet meer naar Hulst te komen. Deze fout van de gemeente, is net zo groot als die van de provincie met de Sloeweg."