article
1.4940395
AARDENBURG - Trots is Salar Azimi zeker op het feit dat hij geslaagd is in het leven. Maar ermee te koop lopen? Daar is hij voorzichtig mee. "Want dat doe je in Nederland nou eenmaal niet."
Aardenburger Azimi is trots op succes, maar niet arrogant
AARDENBURG - Trots is Salar Azimi zeker op het feit dat hij geslaagd is in het leven. Maar ermee te koop lopen? Daar is hij voorzichtig mee. "Want dat doe je in Nederland nou eenmaal niet."
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/aardenburger-azimi-is-trots-op-succes-maar-niet-arrogant-1.4940395
2015-05-22T04:30:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4940396.1432244203!image/image-4940396.JPG
Aardenburg,Ondernemer,rijkdom,rijk,miljonair,azimi,hermes
Zeeuws-Vlaanderen
Home / Regio / Zeeuws-Vlaanderen / Aardenburger Azimi is trots op succes, maar niet arrogant

Aardenburger Azimi is trots op succes, maar niet arrogant

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Salar (rechts) en Sasan Azimi bij hun kasteel in Aardenburg. ‘Werken, werken, werken’ is volgens Salar de belangrijkste sleutel richting hun financiële succes.
   Fotograaf
  AARDENBURG - Trots is Salar Azimi zeker op het feit dat hij geslaagd is in het leven. Maar ermee te koop lopen? Daar is hij voorzichtig mee. "Want dat doe je in Nederland nou eenmaal niet."

  Sluis kent de meeste miljonairs van Zeeland, bleek uit onderzoek. Salar Azimi is er één van. In en rond zijn residentie, het kasteel Elderschans bij Aardenburg, is de 32-jarige Azimi minder terughoudend dan erbuiten. Salar kocht het gebouw twee jaar geleden, samen met zijn broer Sasan. Hij woont er nu met zijn eigen gezin, zijn broer en zijn vrouw, en zijn ouders. "We hebben allemaal een eigen etage. We wonen apart en toch samen. Ideaal."

  Whirlpool

  Het voorheen wat vervallen kasteel is onherkenbaar opgeknapt met de meest luxueuze spullen en materialen. Van wandtapijten tot keukenmachines en van kroonluchters tot audiosystemen: alles is luxe en duur. Buiten staan een enorme limousine ('als ik ver weg moet, laat ik me rijden') en een whirlpool ('heerlijk om 's nachts in te ontspannen na een werkdag van zestien uur').

  Het succes kwam de Azimi's niet aanwaaien, vertelt Salar. "In 1995 kwam ik met mijn broer en ouders vanuit mijn geboorteland Iran naar Nederland. We hebben eerst in asielzoekerscentra gewoond, onder meer in Schoondijke. Met z'n vieren op een kamertje. Maar we hebben nooit opgegeven. Altijd vooruit gekeken, onze doelen gehad."

  Trots

  De belangrijkste sleutel voor succes is zonder twijfel 'werken, werken, werken', vindt Azimi. "Dat zit bij ons in de genen. Iraniërs zijn te trots om een uitkering aan te vragen, en vaak ook om voor een ander te werken. Kijk naar Sluis: daar wonen vier Iraanse families, en die hebben allemaal een succesvolle eigen zaak." Toen Salar ging studeren, deed hij dat met een duidelijk doel. "Ik wilde rijk worden." En dat lukte. Een gsm-zaak, projecten in vastgoed, op intetrnet, een computerwinkel en een restaurant leverden allemaal geld op.