article
1.6672598
MIDDELBURG - De Zilte Academie Zeeland heeft een kookboekje uitgebracht met Zeeuwse gerechten voor vmbo-leerlingen die kok willen worden. Het boekje - Uut de bron, kleine Zeeuwse gerechtjes - is woensdag overhandigd aan studenten van het Foodlab Zeeland op Scalda in Middelburg.
Zilte Academie Zeeland geeft kookboek aan jonge chef-koks op vmbo
MIDDELBURG - De Zilte Academie Zeeland heeft een kookboekje uitgebracht met Zeeuwse gerechten voor vmbo-leerlingen die kok willen worden. Het boekje - Uut de bron, kleine Zeeuwse gerechtjes - is woensdag overhandigd aan studenten van het Foodlab Zeeland op Scalda in Middelburg.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws/zilte-academie-zeeland-geeft-kookboek-aan-jonge-chef-koks-op-vmbo-1.6672598
2016-11-23T14:19:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6672604.1479913790!image/image-6672604.jpg
Middelburg,Boek,Voeding,Scalda,kleine Zeeuwse gerechtjes,Anne Seijbel,De Zilte Academie Zeeland,Foodlab Zeeland,Zeeuws nieuws,kookboekje,kookboek,Uut de bron,dnr
Zeeuws nieuws
Home / Regio / Zeeuws nieuws / Zilte Academie Zeeland geeft kookboek aan jonge chef-koks op vmbo

Zilte Academie Zeeland geeft kookboek aan jonge chef-koks op vmbo

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Anne Seijbel (17) uit Nieuw- en Sint Joosland heeft het boekje in handen.
      Fotograaf
    MIDDELBURG - De Zilte Academie Zeeland heeft een kookboekje uitgebracht met Zeeuwse gerechten voor vmbo-leerlingen die kok willen worden. Het boekje - Uut de bron, kleine Zeeuwse gerechtjes - is woensdag overhandigd aan studenten van het Foodlab Zeeland op Scalda in Middelburg.

    ,,We willen ons culinaire culturele erfgoed bewaren'', vertelt Miranda Hoogedeure. ,,Zeeuwse chef-koks hebben gerechten beschreven waar de leerlingen op een gemakkelijke manier mee aan de slag kunnen. Het boekje is dus studiemateriaal, maar ook een inspiratiebron. En een manier om de kennis over streekproducten door te geven.''

    Streekproducten

    Hoogedeure overhandigde het boekje aan Anne Seijbel (17) uit Nieuw- en Sint Joosland. Zij studeert aan het Foodlab Zeeland op Scalda en werkt graag met streekproducten. Haar favoriete product is Zeeuws lam. ,,Omdat het heel jong vlees is en dus heel mals.''

    Uut de bron is in eerste instantie bedoeld voor scholieren, maar het boekje komt ook te koop voor andere belangstellenden, zegt Hoogedeure. Het is ook al in te zien op de website