article
1.6632115
MIDDELBURG - Ja, hij had een wietplantage. Ja, de 44-jarige Zeeuws-Vlaming had wapens in huis. Maar het kwam allemaal door een geërfde schuld, betoogde zijn advocaat.
Werkstraf, boete en voorwaardelijke celstraf geëist voor wietteelt en vuurwapens
MIDDELBURG - Ja, hij had een wietplantage. Ja, de 44-jarige Zeeuws-Vlaming had wapens in huis. Maar het kwam allemaal door een geërfde schuld, betoogde zijn advocaat.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws/werkstraf-boete-en-voorwaardelijke-celstraf-ge%C3%ABist-voor-wietteelt-en-vuurwapens-1.6632115
2016-11-10T17:39:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.1273796.1376383418!image/image-1273796.jpg
Terneuzen,Sociaal en maatschappij,Drugs,Drugscriminaliteit,Wietteelt,hermes
Zeeuws nieuws
Home / Regio / Zeeuws nieuws / Werkstraf, boete en voorwaardelijke celstraf geëist voor wietteelt en vuurwapens

Werkstraf, boete en voorwaardelijke celstraf geëist voor wietteelt en vuurwapens

Foto's
1
Reacties
Reageer
  MIDDELBURG - Ja, hij had een wietplantage. Ja, de 44-jarige Zeeuws-Vlaming had wapens in huis. Maar het kwam allemaal door een geërfde schuld, betoogde zijn advocaat.
  Meneer zit misschien dieper in de ellende dan hij zelf doet voorkomen

  De verdachte zelf was er niet. Paniekaanvallen verhinderden hem auto te rijden of in een auto mee te rijden danwel met het openbaar vervoer te komen, lichtte advocaat mr. J. Grootjans toe. In plaats van de 44-jarige man uit Retranchement, die terechtstond wegens hennepteelt en wapenbezit, stond Grootjans voor de Middelburgse rechtbank.

  De feiten dateren van oktober 2015. Bij een inval ontdekte de politie achter een valse muur in de garage 150 hennepplanten van circa twee weken oud. De verdachte was met de hennepteelt begonnen om de 70.000 euro schuld af te betalen die hij enkele jaren geleden van zijn moeder erfde. De verdachte tapte illegaal stroom af - met volgens Delta een zeer brandgevaarlijke situatie tot gevolg.

  Delta had aangifte gedaan van diefstal, maar de rekening is intussen betaald en de aangifte ingetrokken. De politie trof verder een kogelgeweer aan en patroonmagazijnen, munitie en stroomstootwapens, alsmede gasdrukpistolen en geluidsdempers. De Zeeuws-Vlaming was in feite 'bijvangst' in een groter drugsonderzoek. In Duitsland waren twee mensen aangehouden met 5 kilo heroïne. Eén daarvan noemde de de 44-jarige Zeeuw.

  Officier van Justitie Wilfried Suijkerbuijk noemde de connectie met zware criminaliteit (harddrugs) zorgelijk, evenals de combinatie hennepteelt en wapens. "Meneer zit misschien dieper in de ellende dan hij zelf doet voorkomen." Hij stipte aan dat het opbouwen van een wietplantage toch ook enige inspanning vergt en dat wellicht een herkeuring bij het UWV aan de orde is, omdat de verdachte blijkbaar toch wel iets kan.

  Zijn eis was dan ook een werkstaf van 180 uur en daarnaast 3000 euro voor alle wapenfeiten. Bij wijze van stok achter de deur om op het rechte pad te blijven, eiste de officier 2 maanden gevangenisstraf voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. De advocaat verzocht om een betalingsregeling voor het geldbedrag.

  Uitspraak over twee weken. Lees de mening van de Lezersjury over deze zaak in de PZC van vrijdag.