article
1.6203020
GOES - Libéma is verkeerd bezig met de Zeelandhallen in Goes.
Voormalig eigenaar van Zeelandhallen in Goes kraakt beleid van Libéma
GOES - Libéma is verkeerd bezig met de Zeelandhallen in Goes.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws/voormalig-eigenaar-van-zeelandhallen-in-goes-kraakt-beleid-van-lib%C3%A9ma-1.6203020
2016-07-19T04:15:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6203047.1468878779!image/image-6203047.JPG
Tholen,Zeelandhallen,Libéma,Rein van Vliet,hermes
Zeeuws nieuws
Home / Regio / Zeeuws nieuws / Voormalig eigenaar van Zeelandhallen in Goes kraakt beleid van Libéma

Voormalig eigenaar van Zeelandhallen in Goes kraakt beleid van Libéma

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Voormalig eigenaar van de Zeelandhallen; Rein van Vliet.
   Fotograaf
  GOES - Libéma is verkeerd bezig met de Zeelandhallen in Goes.

  Dat zegt voormalig eigenaar Rein van Vliet.

  Nauwelijks evenementen

  Volgens hem worden er nauwelijks meer evenementen in de hallen gehouden. "Op de agenda staan nog een paar snuffelmarkten en een stoffenbeurs, dat is het wel zo'n beetje."

  Volgens hem is Libéma te veel op rendement gericht. "Een prachtig evenement als Indoor Zeeland (paardensport, red) hebben ze gewoon weggejaagd door een absurde huurverhoging door te voeren. Zoiets krijg je nooit meer terug."

  Drie miljoen

  Van Vliet denkt dat Libéma de huidige situatie wel prima vindt. In de twee 'oude' hallen worden vluchtelingen opgevangen. Volgens dagblad NRC levert dat Libéma drie miljoen euro op voor elf maanden. "Als dat werkelijk zo is, lachen ze zich dood", stelt Van Vliet. "Dat verdien je normaal nooit met die twee hallen."

  Van Vliet heeft zelf ook nog een appeltje te schillen met Libéma. Met zijn bedrijf Event Services Center organiseerde hij tot voor kort evenementen in de Zeelandhallen, waaronder de Recreavak en de Technische Vakbeurs.

  Datum niet beschikbaar

  Met die laatste ging het begin dit jaar helemaal mis. Volgens Van Vliet werd hij zes weken voor de beurs zou plaatsvinden gebeld door Libéma met de mededeling dat de datum niet beschikbaar was. Het evenement ging niet door. Volgens de Goese ondernemer heeft de schade die hij daardoor leed uiteindelijk het faillissement van zijn onderneming ingeluid. "Ze hebben bij Libéma gewoon een fout in de planning gemaakt. Die is mij heel duur komen te staan."

  Van Vliet zegt in de weken na het faillissement zwarte sneeuw te hebben gezien. Jarenlang succesvol ondernemen werd in zijn ogen de nek omgedraaid door de fout van een ander. Hij zat ook met een schuldgevoel naar de standhouders toe van de afgelaste beurs. Zij hadden al een voorschot betaald. Dat geld hebben ze niet meer teruggezien. "Het doet pijn dat een aantal mensen met wie we een goed contact hadden opgebouwd nu ook benadeeld is", zegt Van Vliet.

  Geen reactie

  Hij hoopt nog iets voor hen te kunnen doen in de nieuwe evenementenhal Studio A58 in Middelburg, waar hij in de toekomst evenementen op poten wil zetten.

  Libéma wenste geen gebruik te maken van de mogelijkheid om te reageren op de uitspraken van Van Vliet.

   

  Lees het volledige artikel in de PZC van dinsdag.