article
1.6458181
TERNEUZEN - De melding over een gewapende man op de Terneuzense school De Rede is dinsdagmiddag vanuit de school gedaan. Dat heeft politie-onderzoek uitgewezen.
Valse melding over gewapende man kwam vanuit school
TERNEUZEN - De melding over een gewapende man op de Terneuzense school De Rede is dinsdagmiddag vanuit de school gedaan. Dat heeft politie-onderzoek uitgewezen.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws/valse-melding-over-gewapende-man-kwam-vanuit-school-1.6458181
2016-09-28T12:00:51+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6453200.1474983200!image/image-6453200.JPG
Terneuzen,Politie,112
Zeeuws nieuws
Home / Regio / Zeeuws nieuws / Valse melding over gewapende man kwam vanuit school

Valse melding over gewapende man kwam vanuit school

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Een agent staat ouders te woord bij de ingang van De Rede.
   Fotograaf
  TERNEUZEN - De melding over een gewapende man op de Terneuzense school De Rede is dinsdagmiddag vanuit de school gedaan. Dat heeft politie-onderzoek uitgewezen.

  Of de melder een leerling is, is nog onduidelijk. De politie wil daar in het belang van het onderzoek niks over zeggen.

  De politie kreeg rond half twaalf meerdere 112-meldingen met de mededeling dat er een gewapende man met een wit T-shirt rondliep op de Terneuzense middelbare school. Alle telefoontjes kwamen uit de school. De politie rukte meteen uit. Een grootscheepse zoekactie in en rond het gebouw volgde. De honderden leerlingen moesten twee uur lang in hun lokaal blijven. “We hebben totaal geen aanwijzingen dat er iets klopte van die meldingen”, geeft politiewoordvoerder Alwin Don aan. “We gaan dus uit van een erg slechte grap.”

  Volgens Don is het niet ‘standaard’ dat op dergelijke grootscheepse wijze wordt uitgerukt bij dit soort meldingen. “We schatten per situatie in wat we moeten doen. Bij een school zijn we wel eerder geneigd om flink op te schalen. Stel dat daar echt iemand met een wapen rondloopt, dan is snel handelen het enige dat je nog kunt doen.”

  De politie heeft inmiddels verschillende mensen verhoord, maar willen nog steeds in contact komen met personen - vooral leerlingen van De Rede - die meer over het incident weten. Wie meer informatie heeft wordt verzocht te bellen naar 0900-8844. Whatsappen naar de politie kan ook: 06-1220 7006. Wie liever anoniem blijft kan bellen naar 0800-7000.