article
1.6525657
GOES - Haar vingers vliegen over de toetsen van de piano en even is het hele Pontes Goese Lyceum stil. Als ze haar laatste noten heeft gespeeld, volgt er gejuich en applaus.
Superkid Laura (12) staat in de finale van RTL-programma
GOES - Haar vingers vliegen over de toetsen van de piano en even is het hele Pontes Goese Lyceum stil. Als ze haar laatste noten heeft gespeeld, volgt er gejuich en applaus.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws/superkid-laura-12-staat-in-de-finale-van-rtl-programma-1.6525657
2016-10-13T12:50:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6356873.1473273420!image/image-6356873.jpg
Goes,Muziek,Laura Landman,RTL,talentenjacht,finale,piano,Superkids,Kortgene,Pontes Goese Lyceum,pianist,televisie,hermes
Zeeuws nieuws
Home / Regio / Zeeuws nieuws / Superkid Laura (12) staat in de finale van RTL-programma

Superkid Laura (12) staat in de finale van RTL-programma

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Laura Landman en presentatrice Wendy van Dijk.
   Fotograaf
  GOES - Haar vingers vliegen over de toetsen van de piano en even is het hele Pontes Goese Lyceum stil. Als ze haar laatste noten heeft gespeeld, volgt er gejuich en applaus.
  Het leek me een hele mooie kans om voor zoveel mensen te spelen

  Brugklasser Laura Landman (12) uit Kortgene heeft heel wat fans gekregen op school, nu ze in de finale van het RTL-programma Superkids staat. Vrijdagavond is te zien of ze de talentenjacht wint en met een studiebeurs van 25.000 euro naar huis gaat. Als dat haar lukt, weet ze al waar ze het geld aan wil besteden: "Dan kan ik naar het conservatorium als ik later groter ben. Dat heb ik altijd al gewild."

  Als ze haar zeven concurrenten niet verslaat, zal ze er ook niet rouwig om zijn. "Natuurlijk zou ik het jammer vinden, maar ik ga sowieso door met pianospelen. Het was in ieder geval een mooie ervaring, waar ik veel van heb geleerd", vertelt ze. "Ik hield me eerst alleen bezig met het spelen van de muziek. Tijdens Superkids leerde ik meer over alles eromheen; mijn loopje, mimiek en buiging bijvoorbeeld."

  Geheimzinnig
  Haar televisie-avontuur begon dit voorjaar toen ze een mail kreeg van RTL. Of ze mee wilde doen aan Superkids. "Ik heb meteen 'ja' gezegd! Het leek me een hele mooie kans om voor zoveel mensen te spelen", vertelt Laura. En daar heeft ze geen moment spijt van gehad. "Het is leuk om zulke mooie stukken voor zo'n groot publiek te spelen, in zo'n jurk, op zo'n podium."

  Alle afleveringen, dus ook de finale, zijn in april en mei opgenomen. Laura weet de uitslag daarom allang, maar ze mag er niets over zeggen. "Ik mag alleen vertellen dat ik Für Elise heb gespeeld van Ludwig van Beethoven en dat de vakjury vond dat ik goed het goed had gedaan", zegt de Kortgeense geheimzinnig.

  De finale is vrijdagavond om 20.30 uur te zien op RTL4.

  Extraatjes
  Laura is te volgen via haar Instagramaccount
  Video: In de halve finale van Superkids kreeg ze een staande ovatie van het publiek

  Uitgelichte video

  Afbeelding