article
1.6651752
YERSEKE - Restaurant zee/land/zilt op de oesterputten in Yerseke sluit zaterdag de deuren. Sterrenkok Edwin Vinke, die samen met de familie Van de Plasse van Delta Ostrea in april de zaak opende, trekt zich terug. In het pand opent enkele dagen later restaurant Oesterput 14.
Sterrenkok Edwin Vinke stopt met zee/land/zilt Yerseke
YERSEKE - Restaurant zee/land/zilt op de oesterputten in Yerseke sluit zaterdag de deuren. Sterrenkok Edwin Vinke, die samen met de familie Van de Plasse van Delta Ostrea in april de zaak opende, trekt zich terug. In het pand opent enkele dagen later restaurant Oesterput 14.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws/sterrenkok-edwin-vinke-stopt-met-zee-land-zilt-yerseke-1.6651752
2016-11-16T20:01:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.5643350.1453279748!image/image-5643350.JPG
Zeeuws nieuws
Home / Regio / Zeeuws nieuws / Sterrenkok Edwin Vinke stopt met zee/land/zilt Yerseke

Sterrenkok Edwin Vinke stopt met zee/land/zilt Yerseke

Foto's
2
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Edwin Vinke.
      Fotograaf
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Restaurant zee/land/zilt op de oesterputten in Yerseke.
      Fotograaf
    YERSEKE - Restaurant zee/land/zilt op de oesterputten in Yerseke sluit zaterdag de deuren. Sterrenkok Edwin Vinke, die samen met de familie Van de Plasse van Delta Ostrea in april de zaak opende, trekt zich terug. In het pand opent enkele dagen later restaurant Oesterput 14.
    Kwaliteit kost geld

    "We hebben geen ruzie, maar hadden te veel meningsverschillen", zegt Vinke. Over welke punten ze het niet eens waren, wil Vinke weinig kwijt. "Kwaliteit kost geld", zegt hij, zonder dat verder toe te lichten. Commercieel was zee/land/zilt een 'enorm succes'. "Vooral de eerste maanden zaten we iedere dag vol en draaiden we een superomzet."

    Adriaan van de Plasse beaamt dat zee/land/zilt een goede zomer heeft gedraaid. "We hebben het vertrouwen verloren in de familie Vinke, daarom hebben we de samenwerking opgezegd", is het enige wat hij wil zeggen over het einde van de samenwerking met Vinke. Oesterput 14 opent vrijdag 25 november met een nieuw team en ander concept. "We gaan meer met vlees en wild doen, maar schaal- en schelpdieren blijven natuurlijk het specialisme." Daarmee moet het restaurant toegankelijk worden voor een breder publiek.

    Vinke vertrekt met pijn uit Yerseke. "Ik heb het met ontzettend veel plezier gedaan, samen met mij vrouw hebben we een pracht van een zaak neergezet." Het einde van zee/land/zilt, noemt hij 'doodzonde voor Yerseke'. Het restaurant zette Yerseke op de culinaire kaart en trok volgens hem veel extra volk naar het hele dorp. "Ik ken veel jongens in de horeca in Yerseke. Iedereen ging er beter van draaien."