article
1.6601402
KAMPERLAND - Roompot Vakanties en ROC West-Brabant beginnen de Roompot Academy. Dat is een praktijkgerichte opleiding op het gebied van recreatie en toerisme met de eerste vestiging in Breda.
Roompot en ROC West-Brabant openen Roompot Academy
KAMPERLAND - Roompot Vakanties en ROC West-Brabant beginnen de Roompot Academy. Dat is een praktijkgerichte opleiding op het gebied van recreatie en toerisme met de eerste vestiging in Breda.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws/roompot-en-roc-west-brabant-openen-roompot-academy-1.6601402
2016-11-02T11:29:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6601481.1479393300!image/image-6601481.jpg
Kamperland,Toerisme,Roompot,ROC West-Brabant,Roompot Academy,hermes
Zeeuws nieuws
Home / Regio / Zeeuws nieuws / Roompot en ROC West-Brabant openen Roompot Academy

Roompot en ROC West-Brabant openen Roompot Academy

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  KAMPERLAND - Roompot Vakanties en ROC West-Brabant beginnen de Roompot Academy. Dat is een praktijkgerichte opleiding op het gebied van recreatie en toerisme met de eerste vestiging in Breda.

  Doel is om het structurele tekort aan gekwalificeerd personeel terug te dringen. De nieuwe opleiding is een samenwerking tussen Roompot Vakanties, het Cingel College in Breda en het Zoomvliet College in Bergen op Zoom. CEO Jurgen van Cutsem van Roompot Vakanties en directeur André van Veen van het Cingel College hebben een overeenkomst ondertekend waarin de samenwerking is vastgelegd. De eerste studenten zitten inmiddels in de schoolbanken.

  Scheefgroei

  De sector heeft volgens Roompot al lange tijd te maken met een 'enorme scheefgroei tussen de vraag naar en het aanbod van banen'. In 2015 waren er volgens het CBS 529.000 Nederlanders werkzaam in toerisme en recreatie, terwijl de vraag dat jaar met 21 procent steeg tot 626.000.

  De vooruitzichten voor de studenten zijn bijzonder gunstig, aldus Van Cutsem. "Wie de opleiding afrondt vindt door de grote vraag vrijwel meteen een baan met toekomstperspectief."

  Parkbezoeken

  Roompot Vakanties biedt de studenten tijdens de opleiding allerlei praktijkgerichte parkbezoeken aan. Ook worden introducties, gastlessen en trainingen verzorgd. De studenten zijn, zegt Roompot, verzekerd van stageplaatsen tijdens de hele opleiding.

  Tijdens de driejarige leisure-opleiding komen verschillende onderdelen van de branche aan bod, zoals gastheerschap en merchandise, maar ook het organiseren van een minidisco. Niet alleen op het gebied van leisure slaan de scholen en Roompot Vakanties de handen ineen. Zo gaan het Zoomvliet College en het Cingel College kijken naar een verdere samenwerking bij het opleiden van koks.