article
1.6619442
TERNEUZEN - Robin Aarts (24) uit Terneuzen is co-producent van Fataal, een film over zinloos geweld die nu te zien is in de Nederlandse bioscopen. We stellen hem er vijf vragen over.
Robin Aarts uit Terneuzen is co-producent van de indrukwekkende bioscoopfilm Fataal
TERNEUZEN - Robin Aarts (24) uit Terneuzen is co-producent van Fataal, een film over zinloos geweld die nu te zien is in de Nederlandse bioscopen. We stellen hem er vijf vragen over.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws/robin-aarts-uit-terneuzen-is-co-producent-van-de-indrukwekkende-bioscoopfilm-fataal-1.6619442
2016-11-08T07:00:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6619695.1478541931!image/image-6619695.jpeg
Terneuzen,Film,zinloos,Robin Aarts,film,producent,Fataal,geweld,carriere,crew,bioscoop,hermes
Zeeuws nieuws
Home / Regio / Zeeuws nieuws / Robin Aarts uit Terneuzen is co-producent van de indrukwekkende bioscoopfilm Fataal

Robin Aarts uit Terneuzen is co-producent van de indrukwekkende bioscoopfilm Fataal

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Robin Aarts, co-producent van de indrukwekkende bioscoopfilm Fataal.
   Fotograaf
  TERNEUZEN - Robin Aarts (24) uit Terneuzen is co-producent van Fataal, een film over zinloos geweld die nu te zien is in de Nederlandse bioscopen. We stellen hem er vijf vragen over.

  1. Waar gaat Fataal over?

  "Het verhaal gaat over Milan. Een normale, ambitieuze man die een club wil openen en wil trouwen met zijn vriendin. Op een nacht komen er drie vervelende gasten zijn club binnen en hij besluit ze weg te sturen. Als Milan de volgende ochtend naar zijn auto loopt, slaan de mannen hem zo erg in elkaar dat hij in coma in het ziekenhuis belandt. Daar krijgt zijn familie te horen dat hij de rest van zijn leven in een rolstoel moet zitten. En dan begint de ellende eigenlijk pas, want dan volgt het revalideren en de rechtzaak nog. We brengen het verhaal van een slachtoffer alsof het een bekende van de kijker is."

  2. Wat was jouw rol hierin?

  "Ik ben co-producent. Dat betekent dat ik er - samen met de andere producent Jesse Bleekemolen - verantwoordelijk voor was dat we alles konden bekostigen en dat we konden draaien op de verschillende locaties. Maar bijvoorbeeld ook voor het onderhouden van het contact tussen de cast- en crewleden en voor het promoten van de film."

  3. Je kreeg er niet voor betaald, waarom wilde je hier toch je tijd en energie in stoppen?

  "De hele cast en crew heeft belangeloos meegewerkt aan de film. Dat betekent inderdaad dat we allemaal gratis ons werk hebben gedaan. Ik had het ervoor over, omdat het me een mooie ervaring leek en omdat ik het belangrijk vond om dit onderwerp aan te kaarten. Het was heel fijn werken zo. Iedereen die meedeed, deed het vanwege de passie voor het vak. We wilden allemaal iets moois neerzetten."

  4. Hoe zijn de reacties tot nu toe?

  "De film is vorige week in première gegaan in een vol Tuschinski. Bij de aftiteling was het eerst even stil, daarna volgde een enorm applaus. De film had indruk gemaakt. Dat is ook te lezen in de recensies, waar we gemiddeld worden beoordeeld met drie sterren. Tegenover films met een miljoenenbudget is dat vrij hoog. Hartenstrijd scoort bijvoorbeeld hetzelfde."

  5. Wat kan dit voor jouw carrière betekenen?

  "Ik denk dat het me op een positieve manier kan helpen in de toekomst. Ik heb er heel erg veel van geleerd en kom door deze film in aanraking met de beste regisseurs van Nederland. Ook al verdien ik daar nu nog niets mee, ik zie het als een 'once in a lifetime opportunity'. Bovendien blijft het niet bij de film. We zijn ook bezig met een interactieve theatershow voor scholen, en we willen de film nog via video on demand gaan verspreiden."