article
1.6599556
MIDDELBURG - Gezinnen met een (doorsnee) koopwoning moeten volgend jaar 386 euro overmaken aan het waterschap. Dat is twaalf euro meer dan dit jaar. Andersoortige huishoudens zien de rekening met zeven tot elf euro stijgen.
Rekening van waterschap volgend jaar hoger
MIDDELBURG - Gezinnen met een (doorsnee) koopwoning moeten volgend jaar 386 euro overmaken aan het waterschap. Dat is twaalf euro meer dan dit jaar. Andersoortige huishoudens zien de rekening met zeven tot elf euro stijgen.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws/rekening-van-waterschap-volgend-jaar-hoger-1.6599556
2016-11-02T06:00:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6575564.1477479318!image/image-6575564.jpg
Middelburg,Belasting,Waterschap Scheldestromen,Begroting,Lasten,Tarieven,Lastendruk,Denis Steijaert,hermes
Zeeuws nieuws
Home / Regio / Zeeuws nieuws / Rekening van waterschap volgend jaar hoger

Rekening van waterschap volgend jaar hoger

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het kantoor van Waterschap Scheldestromen in Middelburg.
   Fotograaf
  MIDDELBURG - Gezinnen met een (doorsnee) koopwoning moeten volgend jaar 386 euro overmaken aan het waterschap. Dat is twaalf euro meer dan dit jaar. Andersoortige huishoudens zien de rekening met zeven tot elf euro stijgen.
  We komen voor 2017 uit op een lastendrukstijging van 2,45 procent.

  Dat blijkt uit de begroting 2017 die waterschap Scheldestromen dinsdag heeft gepresenteerd. Omgerekend gaan woningeigenaren rond de drie procent meer betalen en huurders tussen de vier en vijf procent. Bij agrarische bedrijven gaat het om ruim drie procent.

  Binnen het bestuur van het waterschap geldt al enkele jaren de afspraak dat de lastendruk (het totale bedrag dat burgers en bedrijven gezamenlijk moeten opbrengen) jaarlijks met maximaal 2,5 procent mag toenemen. Ondanks dat de uiteindelijke rekening per huishouden harder blijkt te stijgen, wordt volgens dagelijks bestuurder Denis Steijaert nog steeds aan die afspraak voldaan. ,,We komen voor 2017 uit op een lastendrukstijging van 2,45 procent."

  Steijaert spreekt van 'een gezonde begroting'. ,,We hebben een goede balans tussen enerzijds onze taakuitoefening die steeds intensiever wordt en anderzijds een verantwoorde lastenstijging."

  Vooral de klimaatverandering stelt het waterschap voor grote investeringen, onder meer voor aanpassingen in het waterstelsel. Ook zijn er nieuwe normen voor de dijken in aantocht. Het waterschap moet tien procent meebetalen aan de nieuwe verbeteringen en versterkingen die dan noodzakelijk blijken te zijn. ,,Wij hebben vijftien procent van de primaire dijken in Nederland, maar slechts 2,3 procent van het aantal inwoners. Dat betekent dat we per hoofd van de bevolking veel lasten moeten dragen."