article
1.6569688
Het bereiken van de AOW-leeftijd is voor niet iedereen het sein om te stoppen. Steeds meer mensen werken door en gaan pas later met pensioen.
Met pensioen gaan? Dat kan later altijd nog!
Het bereiken van de AOW-leeftijd is voor niet iedereen het sein om te stoppen. Steeds meer mensen werken door en gaan pas later met pensioen.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws/met-pensioen-gaan-dat-kan-later-altijd-nog-1.6569688
2016-10-24T19:45:01+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4660363.1418296172!image/image-4660363.jpg
Zeeuws nieuws
Home / Regio / Zeeuws nieuws / Met pensioen gaan? Dat kan later altijd nog!

Met pensioen gaan? Dat kan later altijd nog!

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  Het bereiken van de AOW-leeftijd is voor niet iedereen het sein om te stoppen. Steeds meer mensen werken door en gaan pas later met pensioen. 

  Vorig jaar gingen 13.300 66-plussers met pensioen, de helft was zelfs ouder dan 68.

  Arbeidscontract 

  In de cao is meestal geregeld dat het arbeidscontract eindigt bij het bereiken van de AOWleeftijd. Wie door wil blijven werken moet met zijn werkgever overleggen over een nieuw contract. Staat in de cao dat doorwerken na de AOW-leeftijd is toegestaan? Dan loopt het bestaande (tijdelijke of vaste) contract gewoon door.

  AOW

  De AOW is een basispensioen voor iedereen die de AOW-leeftijd heeft bereikt. Het maakt niet uit of je daarnaast andere inkomsten hebt. Voor wie na de AOW-leeftijd werkt, verandert het AOW-pensioen niet. De toeslag voor een partner die nog geen AOW heeft of AOI-aanvulling kan wel veranderen.

  Minimumloon

  Wie na het bereiken van de AOW-leeftijd door blijft werken, behoudt recht op minumumloon en de minimumvakantiebijslag.

  WW en WAO

  Na het bereiken van de AOW-leeftijd heeft iemand geen recht meer op een werkloosheids- of arbeidsongeschiktheidsuitkering.

  Ziekte

  De werkgever betaalt bij ziekte het loon maximaal 13 weken door. In bepaalde omstandigheden (bijvoorbeeld als iemand werkt op basis van een uitzendovereenkomst) heeft iemand minder dan 13 weken of helemaal geen recht op loondoorbetaling bij ziekte. Dan krijgt hij een Ziektewetuitkering van maximaal 13 weken.

  Belasting en premies

  De werkgever houdt loonbelasting in. De werkgever hoeft geen premies meer te betalen voor de WW, Ziektewet, WAO, WIA en AOW.

  De Stelling

  Ik werk geen dag langer dan nodig is

  Toon resultaten