article
1.6267837
MIDDELBURG - Tot nu toe zijn vijftig bedrijven voorgedragen voor de Zeeuwse Pioniersprijs die 8 oktober wordt uitgereikt. Vorig jaar waren er honderd aanmeldingen.
Meer tips Pioniersprijs gevraagd
MIDDELBURG - Tot nu toe zijn vijftig bedrijven voorgedragen voor de Zeeuwse Pioniersprijs die 8 oktober wordt uitgereikt. Vorig jaar waren er honderd aanmeldingen.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws/meer-tips-pioniersprijs-gevraagd-1.6267837
2016-08-16T06:30:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.5324697.1444559753!image/image-5324697.jpg
Middelburg,Ambacht,Ondernemen,Ondernemer,OOS International,Zilte Academie,Zeeuwse Pioniersprijs,Prinsjesfestival,Appelaere,pioniersgeest,Jim Goedhard,De Zeeuwse Connectie,Pioniersprijs,hermes
Zeeuws nieuws
Home / Regio / Zeeuws nieuws / Meer tips Pioniersprijs gevraagd

Meer tips Pioniersprijs gevraagd

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Winnaars van de Pioniersprijs
   Titel
   Winnaars van de Pioniersprijs
   Fotograaf
  MIDDELBURG - Tot nu toe zijn vijftig bedrijven voorgedragen voor de Zeeuwse Pioniersprijs die 8 oktober wordt uitgereikt. Vorig jaar waren er honderd aanmeldingen.

  De Zeeuwse Connectie, een netwerkgroep die de verkiezing organiseert, roept Zeeuwen op zoveel mogelijk voorzetjes te geven. Daarbij gaat om het om durf, vernuft, ondernemerschap en pioniersgeest.

  "Mensen kunnen Zeeuwse bedrijven die iets bijzonder presteren nog steeds aanmelden", zegt voorzitter Jim Goedhard van de Zeeuwse Connectie, een sociale media-netwerk van bijna 5.000 hoger opgeleide Zeeuwen, van wie een flink deel buiten de provincie werkt en woont, maar die nog steeds een sterke band met Zeeland hebben.

  Parteltjes

  Met de Pioniersprijs wil De Zeeuwse Connectie de pareltjes van economisch Zeeland in het zonnetje zetten en zo de provincie promoten. Dat hoeven overigens niet altijd bedrijven te zijn. Vorig jaar won de Zilte Academie Zeeland de Pioniersprijs. Het onderwijs- en expertisecentrum organiseert onder meer masterclasses en workshops waarin deelnemers leren hoe ze met zilte ingrediënten een maaltijd kunnen maken. Eerdere winnaars waren fruitsappenproducent De Appelaere uit Waterlandkerkje (2013) en het Serooskerkse offshorebedrijf OOS International (2014).

  Het prijzengeld - 5.000 euro - komt van de sponsoren Rabobank en DRV.

  Koppelen

  De vijf finalisten worden dit jaar op 17 september bekendgemaakt tijdens het Prinsjesfestival in Den Haag. De provincie Zeeland is dit jaar mede-organistor van het evenement. De Zeeuwse Connectie grijpt het aan om een handelsmissie op touw te zetten in Nieuwspoort. Dat gebeurt in samenwerking met MKB Den Haag. "Dat is onze werkwijze: ondernemers uit verschillende regio's aan elkaar koppelen", zegt Goedhard.

  Voor de 'handelsmissie' - met diner, borrel en avondparty - hebben zich volgens Goedhard al zo'n zestig Zeeuwse ondernemers aangemeld. "Het loopt behoorlijk storm."