article
1.6651303
VLISSINGEN - Lijsttrekker Robert Geldof uit Vlissingen gaf er zijn baan voor op: de nieuwe Kleptocratenpartij wil in de Tweede Kamer.
Kleptocratenpartij gaat voor het parlement
VLISSINGEN - Lijsttrekker Robert Geldof uit Vlissingen gaf er zijn baan voor op: de nieuwe Kleptocratenpartij wil in de Tweede Kamer.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws/kleptocratenpartij-gaat-voor-het-parlement-1.6651303
2016-11-16T15:48:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6651485.1479312168!image/image-6651485.jpg
Vlissingen,Tweede Kamer,Robert Geldof,Kleptocratenpartij
Zeeuws nieuws
Home / Regio / Zeeuws nieuws / Kleptocratenpartij gaat voor het parlement

Kleptocratenpartij gaat voor het parlement

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Lijsttrekker Robert Geldof van de Kleptocratenpartij.
   Fotograaf
  VLISSINGEN - Lijsttrekker Robert Geldof uit Vlissingen gaf er zijn baan voor op: de nieuwe Kleptocratenpartij wil in de Tweede Kamer.

  Bij de vorige verkiezingen bleek het net niet haalbaar om binnen twee maanden een partij op te richten, in te schrijven bij het Kiesregister, een partijprogramma te schrijven en de kiezers op te zoeken. Geldof (47): ,,Toen hebben we ons gericht op de verkiezingen van 2017. Ik heb mijn baan als it-er een half jaar geleden opgezegd. Je doet het of je doet het niet. Ik leef nu van de afvloeiingsregeling. Als ik het parlement niet haal? In de informatietechnologie is altijd werk."

  Geen zin in folders
  Geldof werkt hele dagen aan het uitzenden van het partijprogramma. Het hoofdkanaal van de partij is Youtube. In korte animatievideo's, in elkaar gesleuteld in de garagestudio van Geldof aan de Van Dishoeckstraat, worden de standpunten uit de doeken gedaan. ,,Het heeft als nieuwe partij geen zin om met folders op markten te staan. We hebben er ook het geld en de mensen niet voor. Een clipje op Youtube is veel leuker. Volgende week openen we een nieuwskanaal waarmee we dieper op onze partijpunten in gaan."

  Cynisch
  De partijnaam De Kleptocraten (stelende bestuurders) is een schertsnaam. ,,Het is cynisch bedoeld. Maar het geeft wel aan dat wij humor belangrijk vinden. We zijn de enige partij ter wereld die humor in de partijstatuten heeft staan. En het is een naam die prikkelt en die blijft hangen bij mensen. Als we eenmaal in het parlement zitten, denken we na over een iets serieuzere naam."

  Altijd geldgebrek
  Het voornaamste punt in het partijprogramma is de strijd tegen het manipulatieve 'Bankwezen', in de videoclips een kwaadaardig ogende sofa. ,,Het systeem van fractioneel bankieren, vele malen meer geld uitlenen dan waar echte waarde tegenover staat, en de geldcreatie door staatsbanken. Daardoor is er in de samenleving altijd geldgebrek. De oorzaken van de bankencrisis van 2008 zijn nooit aangepakt. We staan op de drempel van een nieuw '2008' maal tien. Neem Amerika. Trump krijgt een zinkend schip in handen. Ik denk wel dat door het verlies van Clinton een Derde Wereldoorlog is afgewend, maar zie die schuld eens weg te werken?"

  Lid worden kan voorlopig niet. Geldof: ,,We willen eerst nog klein en flexibel blijven. Als je gaat groeien, moet je al die mensen ook coördineren."

  Lees het hele verhaal donderdag in de PZC.