article
1.6620135
ANTWERPEN - Antwerp Christmas World op de Meir in Antwerpen is 'de grootste ter wereld'. 5.000 vierkante meter aan kerstmannen, sneeuwpoppen, kerststallen en andere prullaria. "Ik ken mensen die hier elke dag komen."
In Antwerpen is het smullen voor de kerstfanaat (video)
ANTWERPEN - Antwerp Christmas World op de Meir in Antwerpen is 'de grootste ter wereld'. 5.000 vierkante meter aan kerstmannen, sneeuwpoppen, kerststallen en andere prullaria. "Ik ken mensen die hier elke dag komen."
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws/in-antwerpen-is-het-smullen-voor-de-kerstfanaat-video-1.6620135
2016-11-08T08:00:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6621288.1479393512!image/image-6621288.jpg
Antwerpen,Kerst,Antwerp Christmas World,kerstwinkel,Herman Hermans,hermes
Zeeuws nieuws
Home / Regio / Zeeuws nieuws / In Antwerpen is het smullen voor de kerstfanaat (video)

In Antwerpen is het smullen voor de kerstfanaat (video)

Videos
1
Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Fotograaf
  ANTWERPEN - Antwerp Christmas World op de Meir in Antwerpen is 'de grootste ter wereld'. 5.000 vierkante meter aan kerstmannen, sneeuwpoppen, kerststallen en andere prullaria. "Ik ken mensen die hier elke dag komen."

  hoe uitbater Herman Hermans zeker weet dat zijn kerstwinkel de grootste ter wereld is? Simpel. "Ik heb dat een paar maanden geleden bij de opening gezegd en ik heb er nooit een reactie op gekregen." De kans dat Antwerp Christmas World inderdaad de grootste kerst-pop-upwinkel van de planeet is, is aanzienlijk. Het heeft 5.000 vierkante meter, drie verdiepingen aan kerstmannen, sneeuwpoppen en andere prullaria. De winkel is een natte droom voor kerstfanaten.

  Zingende ijsbeer

  Bij binnenkomst stuit je direct op een levensgrote, zingende ijsbeer. In de kelder staat een opblaaskerstman van een slordige vijf meter hoog. En het moet gezegd: het is er niet duur. De winkel is gevestigd in het pand waar tot voor kort kledingwinkel Forever 21 zat. Hermans heeft al vier jaar lang een kerstwinkel, steeds op een andere locatie. Vorig jaar even verderop in shoppingcenter Grand Bazar. "Dat was 1.000 vierkante meter. Daar was het veel krapper. Dus toen ik gevraagd werd in dít pand te kruipen, sprong ik daar direct in. Hier kun je rustig rondwandelen, er is ruimte genoeg. En het is een van de mooiste panden op de Meir."

  'Toeristen'

  Zeventig procent van zijn klanten noemt hij 'toerist'. "Daar reken ik de Nederlanders onder." Ze zijn met name geïnteresseerd in kerstmannen, die in alle soorten, maten en kleuren te koop zijn. Hermans: "Er is zojuist weer een container met kerstmannen gekomen. Die gaan met massa's weg." Opvallend genoeg zijn ook de traditionele kerststallen in trek. "Want kerst heeft eigenlijk weinig meer met het geloof te maken. Het draait nu meer om gezelligheid." Dat merkt Hermans maar al te goed in zijn winkel. "Ik ken mensen die hier elke dag komen. Die lopen dan een uur rond en kopen één ding. De volgende dag zijn ze weer terug." De winkel sluit rond nieuwjaar. Of Hermans volgend jaar een nieuwe opent, weet hij niet. "Alleen als er een goed pand vrijkomt."

  Uitgelichte video

  Afbeelding