article
1.6253047
De discussie over een diervriendelijke bereiding van kreeften is geopend.
Horeca dubt over bereiding kreeften
De discussie over een diervriendelijke bereiding van kreeften is geopend.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws/horeca-dubt-over-bereiding-kreeften-1.6253047
2016-08-09T13:39:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6249891.1472054622!image/image-6249891.jpg
Yerseke,Voeding,Kreeft,Oosterscheldekreeft,hermes
Zeeuws nieuws
Home / Regio / Zeeuws nieuws / Horeca dubt over bereiding kreeften

Horeca dubt over bereiding kreeften

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Kreeft
      Fotograaf
    De discussie over een diervriendelijke bereiding van kreeften is geopend.

    Beperk die niet tot Zeeland, zegt de regiomanager van Horeca Nederland. De waarschuwing van de Dierenpolitie is hard aangekomen. En de horeca trekt zich de kritiek aan: "Wij willen graag duidelijkheid. Is kreeft koken diervriendelijker dan stomen?", vraagt Peter Arkenhout, regiomanager Zeeland van Koninklijke Horeca Nederland. "Want laat één ding duidelijk zijn: wij willen graag zo diervriendelijk mogelijk bereiden. Het probleem is dat er nog geen onderzoek is waaruit onomstotelijk vast is komen te staan hoe het zit met de pijnbeleving van alle soorten kreeften." Arkenhout benadrukt dat in Zeeland weliswaar de meeste schaal- en schelpdieren bereid worden, maar dat het hier om een landelijk vraagstuk gaat. Hij heeft daarom contact opgenomen met de afdeling Beleid van Koninklijke Horeca Nederland.

    Meer de PZC van woensdag.