article
1.6396555
YERSEKE - Zwaar onder de indruk waren ze, de Franse studenten aquacultuur die de afgelopen twee dagen in Zeeland rondkeken bij bedrijven uit de schelpdiersector. En dan vooral van de omvang van de bedrijven en de manier waarop het productieproces geautomatiseerd is. In Frankrijk zijn het vooral familiebedrijfjes die schelpdieren verhandelen.
Franse studenten aquacultuur vergapen zich aan omvang Zeeuwse schelpdierhandel
YERSEKE - Zwaar onder de indruk waren ze, de Franse studenten aquacultuur die de afgelopen twee dagen in Zeeland rondkeken bij bedrijven uit de schelpdiersector. En dan vooral van de omvang van de bedrijven en de manier waarop het productieproces geautomatiseerd is. In Frankrijk zijn het vooral familiebedrijfjes die schelpdieren verhandelen.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws/franse-studenten-aquacultuur-vergapen-zich-aan-omvang-zeeuwse-schelpdierhandel-1.6396555
2016-09-15T17:21:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4265599.1468582532!image/image-4265599.jpg
Yerseke,Zee,HZ,Aquacultuur,Hogeschool Zeeland,Schelpdiersector,hermes,Vlissingen
Zeeuws nieuws
Home / Regio / Zeeuws nieuws / Franse studenten aquacultuur vergapen zich aan omvang Zeeuwse schelpdierhandel

Franse studenten aquacultuur vergapen zich aan omvang Zeeuwse schelpdierhandel

Foto's
2
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Fotograaf
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Oesterputten aan de Havendijk in Yerseke
      Fotograaf
    YERSEKE - Zwaar onder de indruk waren ze, de Franse studenten aquacultuur die de afgelopen twee dagen in Zeeland rondkeken bij bedrijven uit de schelpdiersector. En dan vooral van de omvang van de bedrijven en de manier waarop het productieproces geautomatiseerd is. In Frankrijk zijn het vooral familiebedrijfjes die schelpdieren verhandelen.

    Verkoop gaat vaak rechtstreeks van kweker naar consument. En terwijl in Nederland voortdurend gezocht wordt naar manieren om processen te automatiseren, is de kweek en verwerking van schelpdieren in Frankrijk voornamelijk handwerk. Ook de kweekmethoden zijn zeer verschillend. Zo worden Franse mosselen na 9 maanden al geoogst, die in Zeeland pas na twee jaar.

    Lees meer in de PZC van vrijdag.