article
1.5337787
Ze waren heel gelukkig met z'n drietjes: Michael (26), zijn vriendin Ursula Looij (23) en hun dochtertje Marley-Jane van anderhalf. "We gingen naar de kinderboerderij of naar de winkel. Altijd samen", blikt Ursula terug.
Doodzieke Michael heeft nog maar 1 wens: trouwen
Ze waren heel gelukkig met z'n drietjes: Michael (26), zijn vriendin Ursula Looij (23) en hun dochtertje Marley-Jane van anderhalf. "We gingen naar de kinderboerderij of naar de winkel. Altijd samen", blikt Ursula terug.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws/doodzieke-michael-heeft-nog-maar-1-wens-trouwen-1.5337787
2015-10-15T04:00:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.5337800.1444855335!image/image-5337800.JPG
Terneuzen,Huwelijk,Ziekte,Tumor,hermes
Zeeuws nieuws
Home / Regio / Zeeuws nieuws / Doodzieke Michael heeft nog maar 1 wens: trouwen

Doodzieke Michael heeft nog maar 1 wens: trouwen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Michael van Delft (26), zijn vriendin Ursula Looij (23) en hun dochtertje Marley-Jane, die inmiddels anderhalf jaar is.
  Ze waren heel gelukkig met z'n drietjes: Michael (26), zijn vriendin Ursula Looij (23) en hun dochtertje Marley-Jane van anderhalf. "We gingen naar de kinderboerderij of naar de winkel. Altijd samen", blikt Ursula terug.

  Michael was altijd een vrolijke jongen, die zijn hart op de tong had. Hij is gek van Feyenoord en Honda-auto's. "Hij stond altijd klaar voor zijn vrienden", zegt zijn vader Leo.

  Maar de afgelopen maanden veranderde hij. "Hij deed heel erg raar, vergat veel en was in de war", vertelt Ursula. "De dokter zei dat hij depressief was en migraine had. Hij kreeg medicijnen. We dachten dat hij zich daardoor zo gedroeg." Ursula werd er wanhopig van en besloot met Marley-Jane apart te gaan wonen. Ze maakte het zelfs uit, na zes jaar relatie. "Daar heb ik nu heel veel spijt van. Ik had nog een maand langer van hem kunnen genieten."

  Op de bank bij zijn ouders kreeg Michael plots uitvalverschijnselen. "Hij vroeg: wil je een shaggie voor me draaien?", zegt zijn vader. "Het lukte hem niet meer om zijn hand op te tillen. Toen gingen alle alarmbellen rinkelen."

  Tumor

  Michael onderging allerlei onderzoeken. Op dinsdag 6 oktober kwam de diagnose: hij heeft een dodelijke tumor in zijn hoofd. "De tumor groeit erg snel en zit in beide hersenhelften. Ze kunnen het nooit helemaal weghalen. De dokters in Terneuzen vertelden ons dat hij geen jaar meer te leven heeft, maar het kan ook drie maanden zijn. Als je zo'n boodschap krijgt, zakt alles onder je voeten vandaan. Ik wou dat ik die tumor kon overnemen. Een vader hoort zijn kind niet te verliezen."

  Michaels vrienden kwamen vorige week met hun Honda's naar het ziekenhuis om hem een hart onder de riem te steken. "Toen hij ze zag, schoot hij vol", zegt zijn vader Leo.

  Geen normaal gesprek

  Inmiddels is Michael overgebracht naar het ziekenhuis in Gent. Zijn toestand is de afgelopen anderhalve week slechter geworden. Leo: "Je kunt geen normaal gesprek met hem voeren. Hij heeft grote moeite om zijn aandacht erbij te houden. Niet alles dringt door."

  Vandaag wordt hij geopereerd. Artsen halen wat weefsel uit de tumor. Daarna kunnen ze beoordelen of een behandeling Michaels leven kan verlengen. Zijn familie maakt zich grote zorgen. "Die operatie heeft risico's", zegt zijn vader. "Als het gezwel heel erg gaat bloeden, kan het ook misgaan."

  Ursula vreest ook voor de operatie en wijkt geen minuut meer van Michaels zijde. "Het is heel hard om te weten dat we hem gaan kwijtraken. We hebben een kindje van anderhalf jaar... Ik vind het zo erg dat zij haar vader nooit zal kennen."

  Eén grote wens

  Michael houdt zich groot. "Daar is hij heel goed in", weet Ursula. Maar hij heeft één grote wens, en dat is trouwen met zijn grote liefde. "Hij heeft me gevraagd toen ik op de rand van zijn ziekenhuisbed zat. We zouden nooit trouwen, zeiden we altijd. Daarom kwam het aanzoek als een verrassing. Hij zei: 'ik wil altijd bij je blijven'. Ik vind het heel moeilijk om nu met hem te trouwen, maar we willen het heel graag. Michael wil dat het een groot feest wordt, want hij voelt zich sterker als hij mensen om zich heen heeft. Hij wil het liefst dat alles in rood, zwart en wit is: de kleuren van Feyenoord."

  Vrienden van Michael en Ursula zijn een actie begonnen om de bruiloft te regelen. Onder meer via een Facebook-pagina proberen zetten ze alles op alles om alle benodigdheden bijeen te krijgen.

  Lees het hele verhaal in de PZC van donderdag 15 oktober.