article
1.6545042
BURGH-HAAMSTEDE - Vriendelijk personeel, schone tafels en een sfeervol interieur. Alles is zoals het hoort en daarom is Cafetaria Verhage in Burgh-Haamstede de beste van Zeeland.
Cafetaria Verhage is de beste van Zeeland: 'Hier hebben we keihard voor gewerkt' (video)
BURGH-HAAMSTEDE - Vriendelijk personeel, schone tafels en een sfeervol interieur. Alles is zoals het hoort en daarom is Cafetaria Verhage in Burgh-Haamstede de beste van Zeeland.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws/cafetaria-verhage-is-de-beste-van-zeeland-hier-hebben-we-keihard-voor-gewerkt-video-1.6545042
2016-10-18T18:05:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6544782.1476801967!image/image-6544782.JPG
Burgh-Haamstede,Horeca,frites,wedstrijd,top 100,cafetaria,Misset,Zeeland,competitie,Steffen Costeres,horeca,verhage,hermes
Zeeuws nieuws
Home / Regio / Zeeuws nieuws / Cafetaria Verhage is de beste van Zeeland: 'Hier hebben we keihard voor gewerkt' (video)

Cafetaria Verhage is de beste van Zeeland: 'Hier hebben we keihard voor gewerkt' (video)

Videos
1
Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Cafetaria Verhage.
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Cafetaria Verhage
   Fotograaf
  BURGH-HAAMSTEDE - Vriendelijk personeel, schone tafels en een sfeervol interieur. Alles is zoals het hoort en daarom is Cafetaria Verhage in Burgh-Haamstede de beste van Zeeland.

  Steffen Costerus, eigenaar van Cafetaria Verhage in Burgh-Haamstede, zat met klamme handjes achter de laptop tijdens de bekendmaking van de Misset Cafetaria Top 100. "De lijst werd van achter naar voor per twintig cafetaria's openbaar gemaakt en wij zaten er steeds maar niet bij, terwijl we de laatste jaren nog ergens halverwege stonden en in 2013 zelfs op nummer vijf. Toen dachten we: dit kan óf heel goed nieuws zijn, of juist niet."

  En jawel hoor, bij de laatste ronde kwam de zaak tevoorschijn. De vestiging in Burgh-Haamstede behaalde de zesde plaats in de landelijke notering en bleek daarmee de beste van Zeeland te zijn. "Geweldig! Hier hebben wij, en dan vooral het personeel, keihard voor gewerkt", zegt Costerus enthousiast. "Wat ons geheim is? We hebben gewoon een lekker team. De medewerkers zijn goed op elkaar ingespeeld en hebben plezier in hun werk. Dat merkt de klant."

  Oogcontact

  Dat kwam ook naar voren in de jurybeoordeling van het horecavakblad. Daarin stond onder meer: "De sfeervolle wandschildering van de Oosterscheldekering geeft gasten een vertrouwd gevoel. Medewerkers maken oogcontact, geven een welgemeende glimlach en nemen bestellingen correct op. De bestelling wordt keurig aan tafel uitgeserveerd."

  Het gaat in dit bedrijf, volgens de juryleden, zoals het hoort. "De hygiëne lijdt niet onder de drukte tijdens ons bezoek; alles ziet er schoon en opgeruimd uit." Daarnaast vonden ze het een groot pluspunt dat er niet alleen frites en snacks in het assortiment zitten, maar ook broodjes en salades. Costerus: "Op die manier proberen we ons te onderscheiden van traditionele cafetaria's."

  Vernieuwing

  Toch wordt het ieder jaar spannender, vindt de eigenaar. "In heel Zeeland wordt aan de weg getimmerd. Kijk naar de Kwalitaria Délifrance in Kamperland en de Whizz Burger in Renesse met een tiende en elfde plaats. Allemaal ambitieuze ondernemers. Mede daarom, proberen wij elk jaar iets te verbeteren; volgend seizoen een nieuw terras. Een honderd procent perfecte zaak is niet haalbaar, maar dat is wel ons streven."

  Lees het hele artikel in de PZC van woensdag 19 oktober.

  De Stelling

  De lekkerste frietjes bak ik thuis

  Toon resultaten

  Uitgelichte video

  Afbeelding