article
1.6653545
GOES - Een voormalig anesthesioloog van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis heeft een waarschuwing gekregen van het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg.
Arts van ADRZ verdoofde vrouw onvoldoende voor keizersnede
GOES - Een voormalig anesthesioloog van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis heeft een waarschuwing gekregen van het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg.
http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws/arts-van-adrz-verdoofde-vrouw-onvoldoende-voor-keizersnede-1.6653545
2016-11-17T12:51:10+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4620563.1443815061!image/image-4620563.jpg
Goes,ADRZ,Keizersnede
Zeeuws nieuws
Home / Regio / Zeeuws nieuws / Arts van ADRZ verdoofde vrouw onvoldoende voor keizersnede

Arts van ADRZ verdoofde vrouw onvoldoende voor keizersnede

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  GOES -  Een voormalig anesthesioloog van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis heeft een waarschuwing gekregen van het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg.

  Hij heeft een vrouw onvoldoende verdoofd voordat ze een keizersnede kreeg. De bevalling was daardoor buitengewoon pijnlijk. Ook praatte hij tijdens de operatie over zijn aantrekkingskracht op vrouwen.

  Hoewel haar zoon gezond is geboren, verliep de bevalling in april 2014 uitermate pijnlijk. Voordat de operatie begon, is ze plaatselijk verdoofd. De gynaecoloog heeft twee keer de gevoeligheid van de huid getest. Bij de eerste test had de vrouw nog pijn, bij de tweede was de huid ongevoelig en is de gynaecoloog met de keizersnede begonnen. Toen hij het buikvlies bereikte, stikte ze van de pijn. Daarna is via een mondkapje een mengsel van lachgas en zuurstof toegediend. Maar ook dat was onvoldoende, waarna ze geheel is verdoofd.

  Ongevoelig

  Het tuchtcollege keurt de werkwijze af. Vast staat dat de vrouw een aantal minuten zeer veel pijn heeft geleden, stelt het tuchtcollege. Dat de huid op de plek van de operatie ongevoelig is, betekent nog niet dat het dieperliggende weefsel ook verdoofd is. De anesthesioloog gaf aanvankelijk geen algehele verdoving omdat dat schadelijk kan zijn voor de pasgeboren baby. Dat klopt, maar onder deze omstandigheden was algehele verdoving wel op zijn plaats geweest, aldus het tuchtcollege.

  Ook heeft de anesthesioloog een tik op de vingers gekregen, omdat hij tijdens de operatie met een verpleegkundige praatte over zijn aantrekkingskracht op vrouwen. Ook zei hij in een telefoongesprek dat hij niet voor ieder wissewasje wilde worden gebeld. De vrouw kreeg daardoor het gevoel een “wissewasje” te zijn.

  De advocaat van de vrouw heeft de operatie gekenschetst als een chaos. waarbij de anesthesioloog en de gynaecoloog elkaar door het operatiedoek niet zouden hebben kunnen zien. Het college stelt dat dit niet door de feiten wordt geschraagd.