article
1.6385693
DISHOEK - Zeeuwse gourmands kunnen van donderdag 29 september tot en met zaterdag 1 oktober in Hof aan Zee in Dishoek genieten van Zweedse gerechten. Geen Ikea-gehaktballen, maar creaties van sterrenkoks van restaurant Gro uit Stockholm. Chefkok Marcel Meijer van restaurant Hof aan Zee heeft zijn hart verpand aan koken volgens 'de principes van de New Nordic Cuisine en het Scandinavisch Manifest'. Op zoek naar de oorsprong van de Scandinavische kookkunst belandde hij bij Gro in Stockholm, een pionier in de New Nordic Cuisine, dat op voorkeurslijstjes van veel connaisseurs prijkt.
Zweedse sterrenkoks bij Hof aan Zee in Dishoek
DISHOEK - Zeeuwse gourmands kunnen van donderdag 29 september tot en met zaterdag 1 oktober in Hof aan Zee in Dishoek genieten van Zweedse gerechten. Geen Ikea-gehaktballen, maar creaties van sterrenkoks van restaurant Gro uit Stockholm. Chefkok Marcel Meijer van restaurant Hof aan Zee heeft zijn hart verpand aan koken volgens 'de principes van de New Nordic Cuisine en het Scandinavisch Manifest'. Op zoek naar de oorsprong van de Scandinavische kookkunst belandde hij bij Gro in Stockholm, een pionier in de New Nordic Cuisine, dat op voorkeurslijstjes van veel connaisseurs prijkt.
http://www.pzc.nl/regio/walcheren/zweedse-sterrenkoks-bij-hof-aan-zee-in-dishoek-1.6385693
2016-09-13T16:07:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6386827.1473795361!image/image-6386827.jpg
Koudekerke,Culinair,Zweedse sterrenkoks,Pop-up restaurant,Hof aan Zee,hermes
Walcheren
Home / Regio / Walcheren / Zweedse sterrenkoks bij Hof aan Zee in Dishoek

Zweedse sterrenkoks bij Hof aan Zee in Dishoek

Foto's
2
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Koks aan het werk bij Hof aan Zee in Dishoek.
      Fotograaf
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Koks aan het werk bij Hof aan Zee in Dishoek.
      Fotograaf
    DISHOEK - Zeeuwse gourmands kunnen van donderdag 29 september tot en met zaterdag 1 oktober in Hof aan Zee in Dishoek genieten van Zweedse gerechten. Geen Ikea-gehaktballen, maar creaties van sterrenkoks van restaurant Gro uit Stockholm. Chefkok Marcel Meijer van restaurant Hof aan Zee heeft zijn hart verpand aan koken volgens 'de principes van de New Nordic Cuisine en het Scandinavisch Manifest'. Op zoek naar de oorsprong van de Scandinavische kookkunst belandde hij bij Gro in Stockholm, een pionier in de New Nordic Cuisine, dat op voorkeurslijstjes van veel connaisseurs prijkt.

    Chefs Henrik Norén en Magnus Villnow konden het goed vinden met collega Meijer. Gedrieën smeedden ze het snode plan om Gro naar Zeeland te brengen. Over twee weken is het zover, dan openen Meijer, Norén en Villnow hun pop-up restaurant Gro Stockholm @ Hof aan Zee.

    "Voor ons een goede leerschool, voor de Zweedse koks een mini-vakantie en de kans om echte Zeeuwse oesters, mosselen en verse vis te proberen", stelt Meijer. De twee Zweden moeten overigens wel werken tijdens hun mini-vakantie. Want vanaf maandag 26 september zullen ze - samen met Meijer - al voorbereidingen treffen voor vijf-gangendiners met vis, vlees of puur vegetarische producten. Reserveren kan nu al via: www.hofaanzee.nl