article
1.6453889
KOUDEKERKE - De Zweedse topkoks Magnus Villnow en Henrik Norén koken van donderdag tot en met zaterdag bij Hof aan Zee in Koudekerke. Villnow en Norén zijn chefs, die zweren bij verse producten uit de directe omgeving.
Zweedse koks koken 'puur en eerlijk Zeeuws' in Koudekerke
KOUDEKERKE - De Zweedse topkoks Magnus Villnow en Henrik Norén koken van donderdag tot en met zaterdag bij Hof aan Zee in Koudekerke. Villnow en Norén zijn chefs, die zweren bij verse producten uit de directe omgeving.
http://www.pzc.nl/regio/walcheren/zweedse-koks-koken-puur-en-eerlijk-zeeuws-in-koudekerke-1.6453889
2016-09-27T15:51:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6386825.1473795196!image/image-6386825.jpg
Koudekerke,Culinair,Horeca,Chefkok,Hof aan Zee,Restaurant Gro,hermes
Walcheren
Home / Regio / Walcheren / Zweedse koks koken 'puur en eerlijk Zeeuws' in Koudekerke

Zweedse koks koken 'puur en eerlijk Zeeuws' in Koudekerke

Foto's
2
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Koks aan het werk bij Hof aan Zee in Dishoek.
      Fotograaf
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Koks aan het werk bij Hof aan Zee in Dishoek.
      Fotograaf
    KOUDEKERKE - De Zweedse topkoks Magnus Villnow en Henrik Norén koken van donderdag tot en met zaterdag bij Hof aan Zee in Koudekerke. Villnow en Norén zijn chefs, die zweren bij verse producten uit de directe omgeving.

    Ze deden beiden ervaring op bij wereldberoemde restaurants, tot ze besloten samen restaurant Gro in Stockholm te beginnen. Daar verwierven ze binnen de kortste keren faam als bereiders van eerlijke gerechten, gemaakt met hoofdzakelijk lokale ingrediënten. Die filosofie van de New Nordic Cuisine sluit aan bij die van hun collega Marcel Meijer, chef van Hof aan Zee bij het strand van Koudekerke.

    Vis en wild

    Net als Henrik en Magnus struint Marcel lokale leveranciers af. Al dan niet biologische agrariërs en tuinbouwers kunnen rekenen op een bezoekje. En net zoals hij de meest verse vis bijna van het schip af haalt, jaagt Marcel ook op vers wild. Dus bezoekt hij ook de jager om tijdens het jachtseizoen eend, duif, hert en/of haas aan te schaffen. Hoewel de faam van Hof aan Zee zienderogen stijgt, kunnen de Zweedse chefs hem nog wel het een en ander leren, verwacht Meijer.

    Magnus en Henrik vinden het prachtig om pal achter de duinen echte Zeeuwse maaltijden te bereiden. De besjes van de duindoorns bijvoorbeeld doen hen denken aan Zweedse havtorn. Die smaken net even anders. "Net als de peentjes hier, die smaken ook net even anders dan Zweedse wortels. Voeg de smaken van wortels en besjes samen en er ontstaat weer iets verrassend lekkers", zegt Henrik, onder instemmend geknik van Magnus.

    Voor de diners van donderdag en vrijdag zijn nog enkele plaatsen te boeken via www.hofaanzee.nl

     

    Lees woensdag een uitgebreider verhaal in de editie Walcheren van deze krant.