article
1.6205772
SEROOSKERKE (VEERE) - Hoewel Dagobert Duck muntenduikend op de feestfolder van buitenzwembad De Goudvijver prijkt, badderen de zwemmers er toch echt in gewoon water. Hoewel; zaterdag kan een ieder tijdens het jubileumfeest wel op zoek naar gouden munten tijdens het goudzoekersspel.
Zoektocht naar gouden munten in buitenbad
SEROOSKERKE (VEERE) - Hoewel Dagobert Duck muntenduikend op de feestfolder van buitenzwembad De Goudvijver prijkt, badderen de zwemmers er toch echt in gewoon water. Hoewel; zaterdag kan een ieder tijdens het jubileumfeest wel op zoek naar gouden munten tijdens het goudzoekersspel.
http://www.pzc.nl/regio/walcheren/zoektocht-naar-gouden-munten-in-buitenbad-1.6205772
2016-07-20T05:30:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.6205771.1468958085!image/image-6205771.JPG
Serooskerke,Cultuur, kunst en recreatie,Vrijetijdsbesteding,Buitenbad De Goudvijver,hermes
Walcheren
Home / Regio / Walcheren / Zoektocht naar gouden munten in buitenbad

Zoektocht naar gouden munten in buitenbad

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Jimmy Wouters (links), Melle Kreft, Iris Oomkes en Isa Uytdewilligen (rechts) met Serooskerke jeugd in De Goudvijver.
   Fotograaf
  SEROOSKERKE (VEERE) - Hoewel Dagobert Duck muntenduikend op de feestfolder van buitenzwembad De Goudvijver prijkt, badderen de zwemmers er toch echt in gewoon water. Hoewel; zaterdag kan een ieder tijdens het jubileumfeest wel op zoek naar gouden munten tijdens het goudzoekersspel.
  Omdat de kinderen nog zo jong zijn, zocht ik naar een kleinschalig zwembad. Dit is ideaal.

  Het Serooskerkse buitenbad viert dan het vijftigjarig bestaan. Het bad, letterlijk en figuurlijk in het hart van het dorp, werd in 1966 door de gemeente geschonken aan het dorp. Betaald uit de opbrengst van de goudschat, gevonden in een preiveldje dat jaar.

  "Goh", zegt Evelien van Eikenhorst uit Alphen aan de Rijn, "wat een leuk verhaal. Dat wist ik niet. Ik kom al jaren hier in de buurt. Mijn ouders hebben een stacaravan in Vrouwenpolder." Zij poedelt met man Martijn, de tweeling Sam en Thijs (3) en dochter Noortje (5) in het instructiebadje.

  "We zijn ook voor het eerst in het zwembad. Vorig jaar waren we in het museum het Oude Brandspuithuis hiernaast en door het raam zag ik dit zwembad. Omdat de kinderen nog zo jong zijn, zocht ik naar een kleinschalig zwembad. Dit is ideaal." Ze zwaait naar Sam die stralend van het glijbaantje in het water plonst. Vlindertjes om z'n armpjes, net als Thijs. Noor mag al zonder, zij zit op zwemles.

  'Onze kracht'

  "Dat kleinschalige is ook wel onze kracht", zegt manager Iris Oomkes. Zij zwaait sinds een jaar of zes de scepter over De Goudvijver, samen met assistent-bedrijfsleider en instructeur Jimmy Wouters. Gezeten op een bankje onder een parasol overziet zij haar domein. "Het is echt een bad voor en van Serooskerke, maar voor onze zwemlessen komen er veel uit de omliggende dorpen en gemeenten. Daar zit ook groei in. Net als in de bezoekcijfers trouwens. We krijgen natuurlijk veel Serooskerkse jeugd en gezinnen, maar in het seizoen ook wel toeristen."

  De Serooskerkse jeugd weet het bad goed te vinden. Zoals Isa Uytdewilligen (12) en Melle Kreft (14). Melle heeft er ook leren zwemmen. Melle: "Er is van alles te doen ook. En lekker dichtbij, da's wel makkelijk. Ik kom het meest in de vakantie. Na school gaat vaak niet, het bad gaat rond vijven dicht." Die openingstijden zijn in de zomermaanden flexibel. Als het warmer is dan 25 graden, blijft het bad een uurtje langer open. Isa: "De loopmat in het bad is ook leuk. Je kan hier lekker chillen met vrienden." Inmiddels is het 'diepe' ingenomen door de jeugd.

  Herrie

  Iris lacht: "Muziek draaien we niet. Zij maken herrie genoeg. Je hoort duidelijk waar het bad zit." Het feest begint zaterdag om elf uur en duurt tot vier uur. Iris grinnikend "Wethouder Jaap Melse opent dat op een ludieke manier..." Daarna volgen goudzoekersspel, spuitbal, 'Seroos springt', een loopmat-race en waterlopen in grote plastic ballen.