article
1.6479487
DOMBURG - Overnachten onder de flonkerende sterrenhemel. In de vrije natuur.
Wildkamperen in Veere is niet uit te roeien
DOMBURG - Overnachten onder de flonkerende sterrenhemel. In de vrije natuur.
http://www.pzc.nl/regio/walcheren/wildkamperen-in-veere-is-niet-uit-te-roeien-1.6479487
2016-10-02T12:27:00+0000
http://www.pzc.nl/polopoly_fs/1.4298028.1460716905!image/image-4298028.jpg
Domburg,Recreatie,Vakantie,Waterschap,Politie,Parkeerterreinen,Staatsbosbeheer,Wildkamperen,Boa's,Gemeente Veere,Handhaving,Campers,hermes
Walcheren
Home / Regio / Walcheren / Wildkamperen in Veere is niet uit te roeien

Wildkamperen in Veere is niet uit te roeien

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  DOMBURG - Overnachten onder de flonkerende sterrenhemel. In de vrije natuur.
  Meer aan de voorkant met flyers, waarschuwingen en borden in plaats van alleen boetes uitdelen

  Zonder buren. Geen plee ook maar och, achter een struik kan het toch ook. Wildkamperen in optima forma. Nee zegt de wet. Dat is verboden. Nee zegt de gemeente Veere dus ook. Controles leverde het afgelopen zomerseizoen 27 bekeuringen á 140 euro (plus 9 euro administratiekosten) op. Toch een duur nachtje bivakkeren onder de blote hemel.

  Veere heeft inmiddels ruime ervaring met wildkamperen. Een jaarlijks terugkerend fenomeen in het zomerseizoen. Reden om de aanpak ervan tegen het licht te houden. "Meer aan de voorkant met flyers, waarschuwingen en borden in plaats van alleen boetes uitdelen", vat coördinator Jos de Graaf van de afdeling handhaving samen. "Onze flyer met informatie over overnachten in de gemeente is vernieuwd. We hebben ook een stuk of vijf extra verbodsborden neergezet op hot spots, waarvan we weten dat het geliefde plekken zijn om illegaal te overnachten. Parkeerterreinen langs de kust, maar ook bijvoorbeeld het Rabobankterrein in Domburg. De avonddiensten van de boa's zijn ook iets verschoven zodat er meer mensen aan het begin van de avond op pad kunnen. Ze flyeren en waarschuwen."

  De tijd van de kleine tentjes of gewoon pitten in de auto is voorbij constateert Van de Graaf. "Dat zien we we eigenlijk niet meer. Het gaat met name om camperaars. Die verwijzen we naar campings in de gemeente met camperplekken. We zien ook een verschuiving. Camperaars wijken uit naar Vlissingen en Middelburg waar gratis camperplekken zijn."

  "We zullen het nooit helemaal kunnen voorkomen. Het wordt minder, maar overtredingen zijn er altijd. Zeker aan het begin van het seizoen. Dan proberen mensen het vaak uit."

  Veere telt zes vaste boa's en in het seizoen extra inhuurkrachten. "Anders komen we gewoon handjes tekort", aldus Van de Graaf. De Veerse controles worden uitgevoerd door een team bestaande uit gemeente, politie, waterschap en staatsbosbeheer.